Μαύρος Γάτος

Αγανακτισμένοι οι διαμεσολαβητές με τον όγκο των εγγράφων που χρειάζεται για να ανανεώσουν την άδειά τους!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Σε λίγο θα μας ζητήσετε και πιστοποιητικό γέννησης!”

Ανέφερε ένας αγανακτισμένος συνάδελφος σε υπάλληλο επιμελητηρίου όταν αυτός τον ενημέρωνε πως λείπουν μερικά ακόμη πιστοποιητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανανέωσης αδείας του.

Και δεν έχει άδικο, αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο των εγγράφων/πιστοποιητικών που υποχρεούται ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να προσκομίσει στο εκάστοτε επιμελητήριο για να ανανεώσει την άδειά ασκήσεως επαγγέλματος.

Ούτε ένα, ούτε δύο ούτε τρία αλλά επτά έγγραφα και πιστοποιητικά χρειάζονται για την ανανέωση μίας άδειας ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και συγκεκριμένα:

  1. Αίτηση για ανανέωση προς το επιμελητήριο.
  2. Αστυνομική ταυτότητα φωτοτυπία.
  3. Πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι δεν έχει κατατεθεί σε βάρος του αίτηση για πτώχευση και αναγκαστική διαχείριση.
  4. Πιστοποιητικό ότι δεν έχει πτωχεύσει ούτε έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση.
  5. Βεβαίωση ΔΟΥ ότι δεν έχει γίνει διακοπή δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. (εναλλακτικά προσωποποιημένη πληροφόρηση)
  6. Αντίγραφο συμβολαίου Αστικής Ευθύνης
  7. Υπεύθυνη δήλωση (επικυρωμένη από ΚΕΠ η gov.gr) ότι δεν είναι μεσίτης ασφαλίσεων, υπάλληλος ΝΠΔΔ, ασφαλιστικός υπάλληλος κλπ.

Και το ερώτημα που θέτουν πολλοί συνάδελφοι είναι το εξής:

Δεν υπάρχει τρόπος να μην ταλαιπωρούμαστε τόσο πολύ “τρέχοντας” να μαζέψουμε όλη αυτή τη χαρτούρα που συνολικά μπορεί να χρειάζεται και ένας μήνας?

Δεν γίνεται τα επιμελητήρια να βρούνε έναν τρόπο να μαζεύουν τα ίδια τα έγγραφα ή να δέχονται όπως παλιά μία υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 ;

Τα δύο μεγαλύτερα επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας καλό θα ήταν να βρούνε μία λύση σε ένα πρόβλημα σάν και αυτό.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ανακοίνωση Του Σ.Δ.Α.Ε Σχετικά Με Την Υποχρεωτική Εξέταση Self Test Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων

Με αφορμή την υποχρεωτική διεξαγωγή των self-tests στον ιδιωτικό τομέα (συμπεριλαμβανομένου και των ΚΑΔ του ασφαλιστικού κλάδου)  η οποία ισχύει από την

ΣΥΓΚΛΟ! Ο Γιώργος Λιάγκας δήλωσε πως και ο ίδιος είχε μείνει ανασφάλιστος γιατί ο ασφαλιστής του δέν τον έιχε ενημέρωσει!

Τώρα λογικά θα ξεκινήσει το κίνημα #WEDONTINSURE Σήμερα σε πρωινή εκπομπή ο Γιώργος Λιάγκας αναφερόμενος στο περιστατικό του “ανασφάλιστου” Παυλάρα δήλωσε ότι