Μαύρος Γάτος

Γιατί η FOSUN δέν κατέθεσε προσφορά για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ;

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Εντύπωση δημιουργεί το γεγονός οτι τελικά η Κινέζικη FOSUN δέν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Το τοπίο όσον αφορά την πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας συνεχίζει να είναι νεφελώδες. Να θυμίσουμε οτι το ποσοστό που πρέπει να πουληθεί είναι 80%.

Η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών έληξε στις 5/3/2020 και σύμφωνα με τις πληροφορίες εν τέλει μόνο η CVC Capital Partners είχε καταθέσει προσφορά με τίμημα λίγο πάνω από τις 500.000 ευρώ.

Δεδομένου οτι η Fosun και η Varde Partners δεν κατέθεσαν προσφορές, η πορεία της πώλησης κρίνεται στο εάν το ποσό της προσφοράς μπορεί να ικανοποιήσει την πωλήτρια Εθνική Τράπεζα.

Εν το μεταξύ οι αντιδράσεις του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής συνεχίζονται με την νεώτερη ανακοίνωση (5/3/2020) να αναφέρει τα εξής:

Συνάδελφοι,

Λίγες μέρες απομένουν για να ολοκληρωθεί μια ακόμα απόπειρα πώλησης της εταιρείας μας και με το πέρας της κατάθεσης των δεσμευτικών προτάσεων εκ μέρους των υποψηφίων αγοραστών, η Εθνική Ασφαλιστική θα αποτελεί εκ νέου μια μετέωρη υπόθεση στις συνειδήσεις όλων. Εργαζόμενοι, συνεργάτες και κυρίως πελάτες θα εισπράττουν, για ακόμα μια φορά μέσα σε αυτή την πολύπαθη δεκαετία, τις συνέπειες της αβεβαιότητας.

Και αυτή την φορά, εμείς ως εργαζόμενοι σταθήκαμε πυλώνες της σταθερότητας χωρίς να σηκώσουμε τους τόνους, τηρώντας σε ολόκληρη την διαδικασία μια απόλυτα υπεύθυνη στάση. Διότι σκοπός μας δεν ήταν ποτέ να τραυματίσουμε την εταιρεία. Μέλημα μας ήταν να την καταστήσουμε απόλυτα λειτουργική, αποτελεσματική και κερδοφόρα. Και όλοι μαζί το πετύχαμε.

Έχει έρθει πλέον ο χρόνος και η στιγμή να αποδείξουμε, όμως, στους νυν και μελλοντικούς διαχειριστές και ιδιοκτήτες της, ότι όσοι εργαζόμαστε για αυτή την εταιρεία δεν επιθυμούμε την πώληση της, όπως ποτέ δεν την επιθυμούσαμε. Σε μια περίοδο που οι κίνδυνοι γίνονται πολύπλοκοι και εξαιρετικά ασύμμετροι για την κοινωνία, την οικονομία και την γεωπολιτική θέση της χώρας, δεν μπορούμε να φανταστούμε τίποτα το θετικό σε μια πιθανή πώληση της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας του τόπου σε κάποιο ξένο fund.

Η θέση μας ήταν και είναι ξεκάθαρη. Και έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, η αντίδραση μας θα είναι εξίσου ξεκάθαρη και με τρόπο που θα καταδεικνύει την δυναμική που διαθέτει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Εθνικής Ασφαλιστικής.

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις