Μαύρος Γάτος

Οριακά η ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να επωφεληθούν της επιστρεπτέας προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η επιστρεπτέα προκαταβολή όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι ίσως το πιο ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Να αναφέρουμε καταρχήν πως η παροχή δεν αφορά επιστροφή προκαταβολής φόρου όπως έχει ακουστεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλα ένα κρατικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, περίοδο χάριτος και εξόφληση έως και 5 έτη!

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και το οποίο μας έχουν αναφέρει πολλοί διαμεσολαβητές αλλα και λογιστές είναι πως  το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου θα πρέπει οι λογιστές να έχουν το σύνολο των εκκαθαρίσεων προμηθειών προκειμένου να τις καταχωρήσουν στο σύστημα.

Και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζονται οι λογιστές για να κάνουν τις σχετικές καταχωρήσεις…..άρα θα πρέπει οι εκκαθαρίσεις να βρίσκονται στα χέρια τους μέρες πρίν.

Μόνο με μία ολιγοήμερη τουλάχιστον παράταση θα μπορέσει να δοθεί κάποιος επιπλέον χρόνος προκειμένου οι διαμεσολαβητές να επωφεληθούν του εξαιρετικά χρήσιμου μέτρου.

Για το πώς μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να εγγραφούν στην πλατφόρμα μέσω της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή θα ενημερωθούν απο το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που θα διεξαχθεί απο το www.insurancewebinars.gr την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στις 18.00.

Το webinar είναι δωρεάν και χρειάζεται προεγγραφή εδώ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής εφόσον δέν μπορέσετε να συνδεθείτε σε αυτό το link   μπορείτε να συνδεθείτε στο facebook του insuranceforum.gr οπου θα είναι καρφιτσωμένο το live streaming του webinar.

Εισηγητής του webinar είναι ο Τηλέμαχος Μαλγαρινός, φορολογικός σύμβουλος και Managing Director της Business Forward

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Παραλογισμός! Ο Ι.Χατζηθεοδοσίου προγραμματίζει τηλεδιάσκεψη με τα σωματεία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ συνομιλεί με τους τραπεζίτες!!

Αυτό πώς μπορεί να το εξηγήσει ένας λογικός άνθρωπος; Μετά την χθεσινή ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Μαύρου Γάτου για την δημοσιοσχετίστικη συνάντηση του προέδρου

Πίσω στο παρελθόν: Λύχρου και Γαβαλάκης οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών στη Νομοπαρασκευαστική για την IDD

Ο Μαύρος Γάτος εγκαινιάζει μία νέα στήλη που θα σας μεταφέρει στο παρελθόν……των ανακοινώσεων του κλάδου. Και ξεκινάμε με μία ανακοίνωση που