Μαύρος Γάτος

Οριακά η ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να επωφεληθούν της επιστρεπτέας προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η επιστρεπτέα προκαταβολή όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι ίσως το πιο ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Να αναφέρουμε καταρχήν πως η παροχή δεν αφορά επιστροφή προκαταβολής φόρου όπως έχει ακουστεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλα ένα κρατικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, περίοδο χάριτος και εξόφληση έως και 5 έτη!

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και το οποίο μας έχουν αναφέρει πολλοί διαμεσολαβητές αλλα και λογιστές είναι πως  το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου θα πρέπει οι λογιστές να έχουν το σύνολο των εκκαθαρίσεων προμηθειών προκειμένου να τις καταχωρήσουν στο σύστημα.

Και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζονται οι λογιστές για να κάνουν τις σχετικές καταχωρήσεις…..άρα θα πρέπει οι εκκαθαρίσεις να βρίσκονται στα χέρια τους μέρες πρίν.

Μόνο με μία ολιγοήμερη τουλάχιστον παράταση θα μπορέσει να δοθεί κάποιος επιπλέον χρόνος προκειμένου οι διαμεσολαβητές να επωφεληθούν του εξαιρετικά χρήσιμου μέτρου.

Για το πώς μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να εγγραφούν στην πλατφόρμα μέσω της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή θα ενημερωθούν απο το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που θα διεξαχθεί απο το www.insurancewebinars.gr την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στις 18.00.

Το webinar είναι δωρεάν και χρειάζεται προεγγραφή εδώ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής εφόσον δέν μπορέσετε να συνδεθείτε σε αυτό το link   μπορείτε να συνδεθείτε στο facebook του insuranceforum.gr οπου θα είναι καρφιτσωμένο το live streaming του webinar.

Εισηγητής του webinar είναι ο Τηλέμαχος Μαλγαρινός, φορολογικός σύμβουλος και Managing Director της Business Forward

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αποκαλύψεις Μαύρου Γάτου (Μ.Γ) για το πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής: Επίσημο ερώτημα απο την αντιπολίτευση προς τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου!

Δέν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις του Μαύρου Γάτου για το πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής στο οποίο ενώ διαφημίστηκε απο τον κ. Χατζηθεοδοσίου,

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ: Το χρονικό της αλλαγής διοίκησης στον ΠΣΑΣ – Ο Γολγοθάς της ΠΡΟΕΔΡΟΥ και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ