Μαύρος Γάτος

Το “μπακαλοτευτερο” κλαδικού εντύπου γίνεται είδηση στο ΑΠΕ για την κατάταξη των ασφαλιστικών εταιριών!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Δεν πέφτει λόγος στον μαύρο γάτο για την αξιοπιστία του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΠΕ αν το θέμα δεν ήταν σοβαρό και αφορούσε ασφαλιστικές εταιρείες Σίγουρα τέτοιες αναφορές δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και δημιουργούν εσφαλμένα κατευθυνόμενη ψυχολογία στο καταναλωτικό κοινό !

Είδαμε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων να κάνει θέμα και να το μεταδίδει σε δεκάδες μέσα ενημέρωσης τα οποία είναι συνδρομητές του, δημοσίευμα κλαδικού εντύπου της ιδιωτικής Ασφάλισης για τις δέκα πρώτες εταιρίες στην ιδιωτική ασφάλιση.

Που είναι το μεμπτό και περίεργο ; Η κατάταξη που επικαλείται το συγκεκριμένο έντυπο είναι εκτιμήσεις του συντάκτη (!!!) χωρίς καμία στατιστική ανάλυση παρουσιάσεις στοιχείων ισολογισμών οικονομικών καταστάσεων όπως κάνουν έγκυρες εταιρείες συμβούλων και αναλύσεων με διεθνές και επιστημονικό κύρος ( πχ ICAP , KPMG, EY)

Και για να δείτε την σοβαρότητα της εν λόγω «οικονομικής» ανάλυσης, που έτυχε της αναμετάδοσης του ΑΠΕ, παραθέτουμε ενδεικτικά αποσπάσματα του δημοσιεύματος.

“Πρώτη μεταξύ των πρώτων η Εθνική Ασφαλιστική με τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής (23%), ενώ ικανοποιητικές επιδόσεις κατέγραψαν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Ιδιαίτερη ανάπτυξη από την Eurolife (+17% περίπου), ενώ, ας σημειωθεί ακόμη, ότι η NN Hellas είναι παραγωγικά η μεγαλύτερη πολυεθνική στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον κλάδο ζωής. Στα αξιοσημείωτα, αφού αναφερόμαστε σε πολυεθνικές, το γεγονός ότι στην ελληνική αγορά η σειρά των τριών μεγαλύτερων πολυεθνικών της Ευρώπης (AXA, Allianz και Generali) είναι ακριβώς αντίστροφη, με την Generali Hellas να προηγείται, την Allianz Ελλάδος να ακολουθεί και την ΑΧΑ Ασφαλιστική να βρίσκεται στην τρίτη θέση, στη μεταξύ τους «σύγκριση».”

Εσείς ώς αναγνώστες βλέπετε στατιστικά στοιχεία βασισμένα σε αποτέλεσμα ισολογισμών οικονομικών καταστάσεων; Και όλα αυτά …. να αποτελούν στοιχεία μετάδοσης είδησης σε εκατοντάδες μέσα ενημέρωσης από εάν κρατικό πρακτορείο ειδήσεων!!

Ας πάμε παρακάτω και σε κάποιες εταιρικές αναλύσεις του δημοσιεύματος.
“Η εταιρεία ΤΑΔΕ σύμφωνα με σχετική αναφορά του διευθύνοντος συμβούλου…σε ανοικτή του επιστολή ( σ.σ. αυτό και αν είναι στατιστικό στοιχείο) προς το προσωπικό της εταιρείας, πέτυχε ένα αξιοσημείωτο παραγωγικό αποτέλεσμα στα 741 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2018.”

“ Η εταιρεία ΤΑΔΕ δεν δημοσιοποιεί ακόμη στοιχεία λόγω δεσμεύσεων της μητρικής… ωστόσο πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι η συνολική παραγωγή της στην Ελλάδα βρίσκεται κοντά στα 505 εκατ. ευρώ, έναντι 428 εκατ. ευρώ το 2018”

“Η ΤΑΔΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ανακοίνωσε παραγωγικά αποτελέσματα για το 2019, αν και πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι καταγράφει μία αύξηση κοντά στο 5% σε σύγκριση με πέρυσι.”

Ο μαύρος γάτος άσπρισε από αυτά που διαβάζει αγαπητοί κύριοι του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Αναμεταδίδετε τέτοιες δημοσιεύσεις;!!

Αν δούμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα ώς δημοσίευμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και όλα κρίνονται από τους αναγνώστες.

Το ζήτημα είναι ότι αυτό έχει μεταδοθεί από Κρατικό Πρακτορείο Ειδήσεων και έχει αναδημοσιευθεί από μέσα ενημέρωσης συνδρομητές του ΑΠΕ !

Το τι αναμεταδίδει το Α.Π.Ε είναι πολύ σοβαρό ζήτημα ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με ασφαλιστικές εταιρείες και οικονομικά στοιχεία τα οποία δημοσιεύονται σύμφωνα με την Νομοθεσία και αφού περάσουν τακτικό έλεγχο από Ορκωτούς Ελεγκτές (και διπλό έλεγχο αποθεμάτων από εξωτερικούς αναλογιστές) !

Μάλλον ο όποιος προιστάμενος του Α.Π.Ε θα πρέπει να λάβει μέτρα!

Αν είναι έτσι χύμα να αναμεταδίδονται ειδήσεις που αφορούν οικονομικά αποτελέσματα χωρίς να υποστηρίζονται από στοιχεία … να βρει και ο μαύρος γάτος καμιά άκρη στο Α.Π.Ε για να νιαουρίζει ότι θέλει και όπως το θέλει προκειμένου να δημιουργεί εντυπώσεις που θα τις αναδημοσιεύουν όλα τα μέσα!

Στις οικονομικές ειδήσεις δεν χωράει «κουτσομπολιό» … γιατί κάποιος κακοπροαίρετος μπορεί να πει ότι οι ειδήσεις «πειράζονται» για να επηρεάσουν τους καταναλωτές…

Νιάου;

More to explorer

Αύριο Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: Απο πού προέρχονται τα 66.000€ που μεταφέρθηκαν απο Τράπεζα της Ινδίας….στην RAZZMATAZZ EVENTS για την MDRT Day?

Περίεργη τροπή λαμβάνει η υπόθεση ΠΣΑΣ, RAZZMATAZZ EVENTS IKE και η Ινδική Τράπεζα HDFC BANK LTD! Όλη αυτή η περίπλοκη κατάσταση για