Μαύρος Γάτος

COVID 19: Αμφιλεγόμενες οι απόψεις των διαμεσολαβητών για την αναστολή ή μή των εργασιών τους

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Αμφιλεγόμενες είναι οι απόψεις των επαγγελματιών του κλάδου για το αν πρέπει να συμπεριληφθούν τα ασφαλιστικά γραφεία στην κατηγορία των ΚΑΔ που αναστέλλουν προσωρινά τις εργασίες τους.
Υπάρχουν εκείνες οι «φωνές» που λένε πως τα γραφεία δεν μπορούν να κλείσουν γιατί εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους και πως αν υπάρχει οποιαδήποτε δυσκολία μπορούν αν συνεχίσουν την δραστηριότητά τους από το σπίτι.
Από την άλλη και δεδομένης της τελευταίας εξέλιξης (απαγόρευση κυκλοφορίας) υπάρχουν πολλοί που θεωρούν πως η οικονομική ζημία είναι πολύ μεγάλη και θα πρέπει προσωρινά να γίνει παύση των εργασιών.
Αυτές τις μέρες «τρέχουν» διάφορα γκάλοπ είτε στο facebook είτε σε κλαδικές ιστοσελίδες σχετικά με το κλείσιμο ή μη των ασφαλιστικών γραφείων. Με μία γρήγορη ματιά που τα ρίξαμε το ποσοστό είναι σχεδόν 50-50.

Παράλληλα συνεχίζουν και σήμερα να ασκούνται πολλές πιέσεις προς φορείς όπως επιμελητήρια και κλαδικοί σύνδεσμοι, προκειμένου οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών να συμπεριληφθούν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που θα έχουν τουλάχιστον μία ολιγόμηνη παράταση των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ποιοι ασφαλιστικοί όμιλοι βρίσκονται στη λίστα του Forbes με τις μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου;

Παρά το τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, η παγκόσμια ασφαλιστική αγορά κατάφερε να βγει σχετικά αλώβητη από την πρωτοφανή αυτή κρίση,