Μαύρος Γάτος

EUROLIFE: Μουγκά τα περισσότερα κλαδικά μέσα για την ξαφνική απόλυση 11 συναδέλφων

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Περιμέναμε μερικές ημέρες αλλά συνέβη αυτό που φοβόμασταν. Βλέπετε η διαφήμιση κάνει την δουλειά της στα δύσκολα…

Τα περισσότερα κλαδικά μέσα (ηλεκτρονικά και μη) απέκρυψαν την εν λόγω ανακοίνωση πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Πριν μερικές ημέρες η ΣΥΑΕ ενημέρωσε το σύνολο του κλαδικού τύπου για την περίπτωση απόλυσης 11 συναδέλφων από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες της EUROLIFE Ασφαλιστικής.

Σύμφωνα με το εν λόγω άρθρο οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν εντελώς ξαφνικά και αιφνιδιαστικά να υπογράψουν αυθημερόν «συμφωνητικό» αποχώρησής τους!

Ο μαύρος γάτος αμέσως μόλις έμαθε για την ανακοίνωση διατύπωσε δύο ερωτήματα:

– Ποια είναι η εταιρεία που ανέλαβε το outsourcing της συγκεκριμένης εργασίας;
– Θα γίνουν και άλλες απολύσεις σε άλλους τομείς της εταιρείας;

Παρακάτω διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων για τους 11 συναδέλφους που έχασαν έτσι ξαφνικά την δουλειά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων επιδεινώνεται συνεχώς. Μετά το 2012 οι εργοδότες μας αρνούνται να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ. Πολλοί συνάδελφοί μας έχασαν την δουλειά τους είτε λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων που εργάζονταν είτε λόγω μείωσης προσωπικού από τους εργοδότες τους. Ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσλήψεις, νέων κυρίως, με μισθούς σημαντικά κάτω από αυτούς που ισχύουν στον κλάδο μας. Με αυτό και με την χρήση ενοικιαζόμενου-«εργολαβικού» προσωπικού, οι εργοδότες επιχειρούν να δημιουργήσουν εργαζομένους δύο ή περισσότερων «ταχυτήτων», προσπαθώντας να διασπάσουν την ενότητά μας.
Σε κάποιες επιχειρήσεις η εργοδοσία για να αποφύγει τις αντιδράσεις απέναντι σε μαζικές απολύσεις χρησιμοποιεί την μέθοδο δήθεν «εθελούσιας» αποχώρησης εργαζομένων με ευτελή «αντίδωρα» στην απώλεια της θέσης εργασίας τους. Πρόσφατο παράδειγμα η προγραμματισμένη απόλυση 11 συναδέλφων μας από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες της Eurolife Ασφαλιστικής. Τους κάλεσαν αιφνιδιαστικά και με αφόρητη πίεση τους υποχρέωσαν να υπογράψουν αυθημερόν «συμφωνητικό» αποχώρησής τους, στο προσεχές διάστημα. Αιτία η εκχώρηση των εργασιών τους σε εξωτερική εταιρία (outsourcing). Μάλιστα αυτά συμβαίνουν όταν η Eurolife επί σειρά ετών εμφανίζει εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη!

Καταγγέλλουμε
την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της Eurolife
και απαιτούμε
να σταματήσει άμεσα την διαδικασία των απολύσεων των 11 συναδέλφων μας!

Συνάδελφοι,
Ήδη έχουμε καλέσει την διοίκηση της εταιρίας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να μας αιτιολογήσει τους λογούς για τους οποίους αντί να επιβραβεύσει τους συναδέλφους που επί σειρά ετών έχουν συνεισφέρει στην τεράστια κερδοφορία της εταιρίας -με την υποδειγματική προσφορά τους, προβαίνει στην άδικη και αναίτια απόλυση τους!
Ένας είναι ο τρόπος προστασίας του κάθε εργαζόμενου. Η ενότητά μας. Ο ΣΥΑΕ θεωρεί πως το μόνο που μπορεί να σταματήσει την άδικη και αυθαίρετη εργοδοτική συμπεριφορά είναι η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων πρώτα από όλα κάθε επιχείρησης και συνολικά του κλάδου μας. Γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΑΕ και να δυναμώσουν με την ενεργή παρουσία τους την δράση του.

Συναδελφικά,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΕ,

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Σπύρος Κολαΐτης Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις