Μαύρος Γάτος

H τροχαία “τσεκάρει” παρκαρισμένα αυτοκίνητα που είναι ανασφάλιστα και μοιράζει πρόστιμα !

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το διαβάσαμε στο asfalisinet.gr και συμφωνούμε απόλυτα! Οπότε σας παρουσιάζουμε παρακάτω αυτούσιο το άρθρο απο το έγκριτο asfalisinet.! Θα φρίξετε!

 

Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα kourdistoportocali.com που μάλιστα διαμαρτύρεται (!) προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφέρει ότι αξιωματικός της Άμεσης Δράσης “τσεκάριζε” και μοίραζε πρόστιμα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα στην περιοχή του Γκολφ της Γλυφάδας επειδή ήταν ανασφάλιστα.

Πέρα από το “σατιρικό” και συνάμα σοβαρό “διάβημα” του συντάκτη του δημοσιεύματος πρέπει να επισημάνουμε δύο πράγματα:

Ο αστυνομικός εφόσον είναι σε υπηρεσία μέσω του online συστήματος της ΕΛ.ΑΣ ορθώς και τσεκάρει για ασφάλιση τα οχήματα, έστω και αν είναι παροπλισμένα ή παρκαρισμένα.

Γιατί ο νόμος είναι σαφέστατος. Όχημα που φέρει άδεια κυκλοφορίας ( πινακίδες) πρέπει να είναι ασφαλισμένο . Ακόμη και αν είναι σε ιδιωτικό πάρκινγκ μπορεί να ελέγχει και να επιβληθεί πρόστιμο!

Μπορεί κάλλιστα ο ιδιοκτήτης του αν δεν το κυκλοφορεί να καταθέσει τις πινακίδες ,διαφορετικά το πρόστιμο είναι δεδομένο σε περίπτωση κυκλοφορίας, στάθμευσης ή μετά από κεντρική ηλεκτρονική διασταύρωση της ΑΑΔΕ με τη βάση δεδομένων των ασφαλισμένων οχημάτων.

Πάντως, χωρίς να είμαστε και γνώστες των ακριβών λόγων του ελέγχου, αν όντως είναι έτσι όπως περιγράφει τα γεγονότα το δημοσίευμα είναι ένα ακόμα θετικό βήμα της τροχαίας στη μάστιγα με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα, που είναι κινητές “βόμβες”

Ας θυμηθούμε την πρόσφατη περίπτωση με την Corvette στην Γλυφάδα (η οποία ήταν ανασφάλιστη) που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να σκοτωθεί και να εγκαταλειφθεί ένας νεαρός δικυκλιστής

Άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός εγκαταλείψεων σε τροχαία είναι και η έλλειψη ασφαλιστηρίου εκτός της μέθης, της χρήσης ουσιών και μη κατοχή άδειας ικανότητας οδηγού.

Πηγή φωτογραφίας: kourdistoportocali.com

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις