Μαύρος Γάτος

Η επιβίωση πολλών επαγγελματιών κρίνεται από την ένταξη στη λίστα των ΚΑΔ

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Οι θεσμικοί φορείς και τα επιμελητήρια της χώρας προσπαθούν με κάθε μέσο να συμπεριληφθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και εν γένει οι επιχειρήσεις του ασφαλιστικού κλάδου στη συμπληρωματική λίστα των ΚΑΔ με τα επαγγέλματα που θα δεχθούν τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης από την κυβέρνηση.

Το επάγγελμα δεν εντάχθηκε στην αρχική λίστα καθώς οι εργασίες μπορούν να διεξαχθούν και εξ αποστάσεως, παρόλα αυτά όμως, ο κλάδος εμφανίζει σχεδόν μηδενική νέα παραγωγή ασφαλίστρων και πρόβλημα είσπραξης των υφιστάμενων ασφαλιστηρίων. Τα έξοδα τρέχουν και το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα δεδομένων των αυστηρότερων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση. Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υπόκεινται σε μεγάλες δυσκολίες από τις πρώτες κιόλας μέρες, καθώς η εργασία τους στηρίζεται αποκλειστικά στη προσωπική επαφή. Τα ασφαλιστικά γραφεία λόγω μείωσης τζίρου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε αναστολή εργασιών μέρους του προσωπικού τους αποφεύγοντας χειρότερες συνέπειες.

Το επάγγελμα μπορεί να ενταχθεί στους έμμεσα πληττόμενους κλάδους και η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον κλάδο των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και να αποδείξει τα όσα υποστηρίζει για την αναγκαιότητα σύμπραξης δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης.

Πρόκειται για ένα μέτρο καθοριστικό για την επιβίωση πολλών επαγγελματιών. Αναμένουμε τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των υπευθύνων ελπίζοντας πως τα ευνοϊκά μέτρα προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την υγειονομική κρίση θα ισχύσουν για τον επαγγελματικό κλάδο των ασφαλίσεων.

Πηγή : insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αγανακτισμένοι οι διαμεσολαβητές με τον όγκο των εγγράφων που χρειάζεται για να ανανεώσουν την άδειά τους!

“Σε λίγο θα μας ζητήσετε και πιστοποιητικό γέννησης!” Ανέφερε ένας αγανακτισμένος συνάδελφος σε υπάλληλο επιμελητηρίου όταν αυτός τον ενημέρωνε πως λείπουν μερικά

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται απο την τροπολογία που καταθέτει ο κ. Γεωργιάδης για τις εκλογές των επιμελητηρίων

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργού Aνάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών κατά ένα