Μαύρος Γάτος

Κορωνοϊός και ακυρώσεις πτήσεων: Τι προβληματίζει τις ασφαλιστικές εταιρίες

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η παγκόσμια αναταραχή που έχει προκληθεί από την εξάπλωση των κορωνοϊού οδηγεί τις ασφαλιστικές εταιρίες να επανεξετάσουν τη στάση τους. Τι ισχύει σήμερα όσον αφορά τις καλύψεις εξαιτίας των ακυρώσεων πτήσεων.

Παγκόσμια αναταραχή έχει προκληθεί από την εξάπλωση των κορωνοϊού οδηγώντας τις ασφαλιστικές εταιρίες σε επανεξέταση της στάση τους όσον αφορά τις αποζημιώσεις. Η Allianz Partners προειδοποίησε ότι δεν θα αποζημιώσει καμία αξίωση που προκλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού σε όσους αγοράζουν ασφαλιστικά συμβόλαια από τώρα και στο εξής. «Δεν θα πληρώσουμε καμία αξίωση που προκαλείται από ή με οποιονδήποτε τρόπο συνδέεται με αυτό το γεγονός. Τα συμβόλαιά μας δεν καλύπτουν απαιτήσεις για ζημιές που προκλήθηκαν από κάτι που γνωρίζετε ή που θα έπρεπε να γνωρίζετε κατά την αγορά της ασφάλισης» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία. Επίσης δε θα καλύπτονται τα ταξίδια προς την Κίνα. Ο κύριος όγκος των αποζημιώσεων από την παγκόσμια αναστάτωση υπολογίζεται ότι θα προέλθει κυρίως από ταξιδιωτικά γραφεία, επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και εταιρίες διεξαγωγής εκδηλώσεων, ενώ θα προκύψουν κόστη από τους θανάτους και την υγειονομική περίθαλψη.

Οι αποζημιώσεις που θα κληθούν να καταβάλλουν στους ασφαλισμένους σχετίζονται με την ταξιδιωτική ασφάλιση εξαιτίας των πολλών ακυρώσεων πτήσεων.

Εκτός από της ακυρώσεις πτήσεων, τα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης δίνουν τη δυνατότητα αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμα και στην περίπτωση απώλειας ζωής. Παρέχουν άμεση ιατρική βοήθεια και καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας ακόμη και 100%.

Αν πρόκειται μόνο για ακύρωση πτήσης, η ίδια η αεροπορική εταιρεία αποζημιώνει τους επιβάτες χωρίς να εξετάσει πόσοι από αυτούς έχουν φροντίσει για ταξιδιωτική ασφάλιση. Η διαφορά είναι ότι η αποζημίωση της αεροπορικής εταιρίας είναι χαμηλότερη από της ταξιδιωτικής ασφάλισης.

Τι γίνεται όμως με την κάλυψη όσων νοσήσουν, ενδεχόμενο που ευτυχώς δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει στην Ελλάδα;

Ο ιός προς το παρόν δεν έχει χαρακτηριστεί πανδημία από τον ΠΟΥ. Μόνο στην περίπτωση που χαρακτηριστεί πανδημία θα περιληφθεί στις εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας.

Επομένως επί του παρόντος και ελπίζουμε να μην χρειαστεί, τα συμβόλαια υγείας καλύπτουν τις εξετάσεις, την αμοιβή γιατρών, τα έξοδα νοσηλείας και όλες τις δαπάνες που μπορεί να απαιτηθούν σε περίπτωση που νοσήσει κάποιος ασφαλισμένος.

Πηγή άρθρου: https://ygeiamou.gr/

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις