Μαύρος Γάτος

Υπόθεση με αποζημίωση από Ρουμανική ΕΠΥ Ασφαλιστική ελέγχει το Υπ. Ανάπτυξης

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σημερινό δημοσίευμα στο protothema.gr αναφέρεται στο θέμα της λειτουργίας των ΕΠΥ Ασφαλιστικών στην Ελλάδα και σε σχετικό ρεπορτάζ επικεντρώνεται στο θέμα των αποζημιώσεων σε ασφαλισμένους και επισημαίνει:

Το υπ. Ανάπτυξης ελέγχει καταγγελίες για εταιρείες με σοβαρά προβλήματα στη Ρουμανία που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω του καθεστώτος Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών και δεν εποπτεύονται απ’ την ΤτΕ.

Επίσης στο σχετικό θέμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

Προβληματική ασφαλιστική εταιρεία του λεγόμενου Ενιαίου Οικονομικού Χώρου (από το Γιβραλτάρ ως τη Ρουμανία) «καίγεται» για ρευστό. Πρόθυμοι εγχώριοι πράκτορες και διαχειριστές θα αναλάβουν έναντι αδράς προμήθειας να προωθήσουν τα – κατά τα άλλα φθηνά – ασφαλιστήρια συμβόλαια της στην Ελλάδα μέσω του καθεστώτος ελεύθερης παροχής υπηρεσιών που έχει επιβάλει το Κοινοτικό Δίκαιο των ανοικτών αγορών. Και πρόθυμοι καταναλωτές, μαζί και ολόκληρες εταιρείες, θα σταθούν στις πολύ χαμηλές τιμές των συμβολαίων ασφαλίζοντας κατά κύριο λόγο τα οχήματα τους παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι η εν λόγω εταιρεία δεν υποχρεούται συμμετοχής στο Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών, ακόμα και ένταξης στο σύστημα φιλικού διακανονισμού… Όταν όμως συμβεί το κακό και πρέπει να δοθούν αποζημιώσεις στους πελάτες – ασφαλισμένους ή -ακόμα χειρότερα – στα θύματα τους τότε αρχίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων και το «παζάρι» για το ύψος της αποζημίωσης. Και όλο αυτό πατώντας πάνω στα όρια της νομιμότητας αλλά και της πεποίθησης ότι ο θιγόμενος θα αποτραπεί ακόμα και στην υποβολή καταγγελίας αφού η αρμόδια εποπτεύουσα Αρχή της εταιρείας είναι στην έδρα της και όχι η ΤτΕ!

Οι καταγγελίες που έρχονται το τελευταίο διάστημα στο protothema.gr πολλές. Το ίδιο και στο υπ. Ανάπτυξης, η ηγεσία του οποίου πλέον δεν κρύβει την ανησυχία της. Πληροφορίες δε αναφέρουν ότι ήδη εξετάζονται παρεμβάσεις ώστε να εξαλειφθούν αυτές οι σοβαρές στρεβλώσεις που δημιουργούνται στην ασφαλιστική αγορά.

Η ρουμανική City Insurance

Από τις πλέον χαρακτηριστικές καταγγελίες που απασχολούν το υπουργείο είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη ΙΧ, τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του protothema.gr, που περίμενε για εννέα ολόκληρους μήνες να λάβει την αποζημίωση του από εταιρεία ονόματι City Insurance με έδρα τη Ρουμανία. Πρόκειται για την ασφαλιστική εταιρεία του υπαίτιου του ατυχήματος και όχι του ιδίου του καταγγέλλοντος. Όπως λέει στο protothema.gr, κατά τη μετωπική σύγκρουση καταστράφηκε όλο το αυτοκίνητο, το οποίο είχε αγοράσει μόλις προ δύο ετών έναντι 22.500 ευρώ. Αν και ο υπαίτιος του ατυχήματος ανέλαβε αμέσως την ευθύνη χρειάστηκαν να περάσουν έξι μήνες έως ότου κοινοποιηθεί η δικογραφία στην εταιρεία διαχείρισης των ζημιών της City Insurance, ονόματι Total Care GR ΕΠΕ, και άλλοι δυόμιση περίπου για να λάβει μία πρόταση αποζημίωσης ύψους 14.400 ευρώ. Μετά την πρώτη άρνηση η πρόταση έχει ανέβει στις 15.500 ευρώ αλλά πάντα με την εξής ρήτρα: να παραδώσει το κουφάρι στην ασφαλιστική ώστε να το εκμεταλλευτεί όπως μπορεί (κυρίως ανταλλακτικά).

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα εδώ

πηγή άρθρου: asfalisinet.gr

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις