Μαύρος Γάτος

Allianz Global Insurance | Το 2020 είναι χαμένο έτος για την ασφαλιστική αγορά

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Χαμένο έτος για την ασφαλιστική αγορά κρίνει το 2020 η Allianz Global Insurance στην τελευταία έκθεσή της, λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID19.

Από την άλλη, οι οικονομολόγοι της Allianz προβλέπουν ότι η ανάπτυξη που θα ακολουθήσει την παγκόσμια ύφεση, σε ένα θετικό σενάριο, θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019, δηλαδή στο 4,4%. Οι πιο σημαντικές επιδράσεις της υγειονομικής κρίσης στην ασφαλιστική βιομηχανία όμως, φαίνεται να είναι η επιτάχυνση της ψηφιοποίησης και της μετατόπισης της ασφαλιστικής δύναμης στην Ασία από τη Δύση.

Πιο συγκεκριμένα, το 2019 ασφάλιστρα παρουσιάζονταν αυξημένα κατά 4,4% (συνολικά 3,906 τρισεκατομμύρια ευρώ) λόγω της ανάκαμψης στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ειδικά στις ασφαλίσεις ζωής σημειώθηκε ανάπτυξη 4,4% έναντι 2,8% το 2018. Η αύξηση των ασφαλίστρων όμως, στην Ασία, εκτός της Ιαπωνίας, διπλασιάστηκε κατά 6,8%. Η Βόρεια Αμερική και η Δυτική Ευρώπη, οι άλλες μεγάλες αγορές, είχαν επίσης αρκετά καλά αποτελέσματα το 2019, με ανάπτυξη 4,2% και 4,3% αντίστοιχα. Στη Δυτική Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία κάλυψαν σχεδόν τα τρία τέταρτα των ασφαλίστρων των 1,063 τρισεκατομμυρίων ευρώ που γράφτηκαν στην περιοχή.

Το 2020 τα παγκόσμια έσοδα από ασφάλιστρα μειώνονται κατά 3,8%, αντιστρέφοντας τα κέρδη του περασμένου έτους. Τα ασφάλιστρα ζωής θα μειωθούν έως 4,4%, ενώ οι κλάδοι P&C κατά 2,9%. Αν οι αριθμοί επιβεβαιωθούν η ζημιά θα είναι τριπλάσιο αυτού της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008.

«Το 2020 χάνεται από τον ιό, χωρίς αμφιβολία», λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, Λούντοβιτς Σουμπράν.«Η Ασία ήταν η περιοχή που χτυπήθηκε πρώτη από τον Covid-19. Θα είναι επίσης η περιοχή που θα ανακάμψει πρώτη», λέει η οικονομολόγος της Allianz, Michaela Grimm. «Η υψηλότερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τους κινδύνους και η αυξημένη ζήτηση για κοινωνική προστασία θα οδηγήσουν σε ηγετική θέση την Κίνα τα επόμενα χρόνια».

Δημοσιογραφικό Τμήμα Insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αποκαλύψεις Μαύρου Γάτου (Μ.Γ) για το πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής: Επίσημο ερώτημα απο την αντιπολίτευση προς τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου!

Δέν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις του Μαύρου Γάτου για το πρόγραμμα της περιφέρειας Αττικής στο οποίο ενώ διαφημίστηκε απο τον κ. Χατζηθεοδοσίου,

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ: Το χρονικό της αλλαγής διοίκησης στον ΠΣΑΣ – Ο Γολγοθάς της ΠΡΟΕΔΡΟΥ και η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ