Μαύρος Γάτος

Cambridge Mobile Telematics – η τηλεματική στην υπηρεσία της ασφάλισης

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η τεχνολογία τηλεματικής χρησιμοποιείται ήδη σήμερα από προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η Cambridge Mobile Telematics (CMT) διαθέτει ένα σύστημα αναφοράς ατυχημάτων που θα επιταχύνει το χρόνο επεξεργασίας των αξιώσεων. Το σύστημα Claims Studio παρακολουθεί τις συνήθειες οδήγησης, για να γράφει αυτόματα αναφορές ατυχημάτων, όταν εντοπίζει μια σύγκρουση.

Παρέχει βασικές λεπτομέρειες, όπως η ταχύτητα και το μέγεθος του ατυχήματος, ώστε οι ασφαλιστές να μπορούν να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη συλλογή πληροφοριών και να εστιάζουν στην αποζημίωση και στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όταν ανιχνευθεί μία συντριβή το Claims Studio ενημερώνει τις αρχές και τις ασφαλιστικές. Αρκετές εταιρείες, όπως η Liberty Mutual, η Nationwide και η State Farm, χρησιμοποιούν το προϊόν DriveWell της CMT για να προσφέρουν εκπτώσεις ή ανταμοιβές στους οδηγούς που έχουν υψηλή βαθμολογία με βάση την οδήγησή τους, αποφεύγοντας υπερβολικές ταχύτητες, απότομο φρενάρισμα και απότομες στροφές.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Δημόσιες σχέσεις κάνει ο Ι. Χατζηθεοδοσίου με τους τραπεζίτες τη στιγμή που οι ασφαλιστές χάνουν ασφαλιστήρια από τις τράπεζες!

Όλα έχουν τα όριά τους. Τη στιγμή που ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου κάνει δημόσιες σχέσεις με τους τραπεζίτες και

Αποχωρεί και η METLIFE μετά την ΑΧΑ;

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του insuranceforum.gr το οποίο επικαλείται πηγές του Bloomberg η Metlife ετοιμάζει βαλίτσες για να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα για την διάθεση της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων….

Αναπάντητα παραμένουν τα 5 ερωτήματα που απέστειλε ο κ. Γιώργος Γκόντζος προς τον πρόεδρο του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου και την Διευθύντρια