Μαύρος Γάτος

Groupama Ασφαλιστική: Θετικά οικονομικά αποτελέσματα και το 2019

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το 2019 ήταν μια ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά για την Groupama Ασφαλιστική, τόσο σε επίπεδο παραγωγικής δραστηριότητας και κερδοφορίας όσο και σε επίπεδο κεφαλαιακής ενίσχυσης, όπως φαίνεται από τα σχετικά αποτελέσματα της χρήσης. Η αποτελεσματικότητα και οι πρωτοβουλίες της Διοίκησης, σε συνδυασμό με τις μεθοδικές επενδύσεις, δημιούργησαν ένα ασφαλές περιβάλλον ανάπτυξης το οποίο αντικατοπτρίζεται συνοπτικά:

  • Στην αύξηση της παραγωγικής δραστηριότητας κατά 8,7% στο σύνολο των κλάδων ασφάλισης σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • Στην αύξηση κατά 16,4% της παραγωγής ασφαλίστρων στους κλάδους Ζωής και Υγείας. Η παραγωγή αποταμιευτικών προιόντων παρουσιάζει αύξηση κατά 34,3%, η οποία σχετίζεται άμεσα με τα προιόντα Ζωής συνδεδεμένα με επενδύσεις και τα ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία παρουσιάζουν επιμέρους μεταβολές   + 148,1% και +13,9% έναντι του 2018.
  • Στην ενίσχυση της παρουσίας της εταιρείας στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών (εκτός των κλάδων ασθενείας και ατυχημάτων), με τον σχετικό κύκλο εργασιών της να                παρουσιάζει αύξηση 4,1%.

Πιο αναλυτικά η Groupama Ασφαλιστική ενίσχυσε συνολικά την παρουσία της στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, παρουσιάζοντας αύξηση τόσο στη νέα παραγωγή ατομικών συμβολαίων υγείας (+11,8%) όσο και στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο του Αυτοκινήτου (+3,6%) σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Παράλληλα, τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα στον κλάδο Πυρός, τα οποία αποτελούν τον δεύτερο σημαντικότερο κλάδο στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών,  ανήλθαν σε 21,5εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 4,1%. Κατ’ αντιστοιχία, το μερίδιο αγοράς της εταιρείας στον κλάδο Αυτοκινήτου αυξήθηκε και το 2019, διαμορφούμενο στο 5,6% από 5,1% το 2018, ενώ στον κλάδο Πυρός αυξήθηκε στο 6,3% το 2019 από 5,9% το 2018.

Η  εταιρεία διατήρησε το επίπεδο κερδοφορίας της και παρουσίασε καθαρά κέρδη 8,0 εκατ. ευρώ το 2019 σε σχέση με 8,9 εκατ. το 2018, ενώ βελτίωσε και το δείκτη κεφαλαιακής κάλυψης. Ειδικότερα, τα ποσοστά κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) και της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (MCR) ενισχύθηκαν και ανήλθαν το 2019 σε 169,5% (159,6% το 2018) και 369,7% (332,0% το 2018) αντίστοιχα.

Ο Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής, σχολίασε σχετικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι που μία ακόμη χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο για την Groupama Ασφαλιστική. H συνετή διαχείριση του επενδυτικού και ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου, σε συνδυασμό με την συνεχή έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό των λειτουργιών της εταιρείας, διασφαλίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τους κινδύνους που συχνά ανακύπτουν στο επιχειρείν. Για το 2020, είμαι αισιόδοξος ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προκλήσεις που έχει επιφέρει -και μπορεί να επιφέρει και στο μέλλον- η πανδημία του Covid-19 στην οικονομία, διατηρώντας παράλληλα την κεφαλαιακή μας επάρκεια σε ικανοποιητικά επίπεδα. Θα συνεχίσουμε δυναμικά να προσφέρουμε αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες μας, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας και ανταποκρινόμενοι στην εμπιστοσύνη τους».

More to explorer

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη με χρήματα αμοιβαίων κεφαλαίων που δέν αποδίδονταν ποτέ στην Ασφαλιστική εταιρεία

Μεγάλο σκάνδαλο (που προσπαθούν κάποιοι να κουκουλώσουν) βρίσκεται σε εξέλιξη στην ελληνική τραπεζοασφαλιστική αγορά. Η υπόθεση ξεκινάει λίγους μήνες νωρίτερα όταν με

Την Δευτέρα στον Μαύρο Γάτο: ΠΣΣΑΣ: Συντονισμένες κινήσεις για να καπελώσουν τα σωματεία της διαμεσολάβησης; Ολη η αληθεια!

Την Δευτέρα στο μαύρο γατούλη όλη η αλήθεια για την αλλαγή του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ του ΠΣΣΑΣ (μετα δύο σίγμα) που κάνει συντονισμένες κινήσεις