Μήνυση σε βάρος της από τον Νίκο Ζήγρα για πλαστογράφηση της υπογραφής του μετά τις βαριές ποινές που τους επέβαλε για την υπόθεση το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων
Πριν από λίγα 24ωρα, μάλιστα, ο Ακης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη και ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκαν από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα, αδίκημα που αφορά το επίμαχο ασφαλιστήριο ύψους 500.000 ελβετικών φράγκων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, το ασφαλιστήριο είχε συναφθεί στις 16 Δεκεμβρίου του 1998 στην Ελβετία από τον εξάδελφο του Ακη Τσοχατζόπουλου. Σε αυτό εφάπαξ καταβλήθηκαν 500.000 ελβετικά φράγκα. Τα χρήματα όμως αυτά, όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε, προήλθαν από «δώρα» που είχε πάρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης και εκτός διαδικασίας, δικηγόρος εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Τσοχατζόπουλου έκανε λόγο για απόφαση που οδηγεί στη φυλακή τον πρώην υπουργό λόγω της αδυναμίας του να καταβάλει τις χρηματικές ποινές που του επιβλήθηκαν. «Σε αυτό τον άνθρωπο χρωστάει η Ελλάδα. Τα υποβρύχια που πήρε στέκονται απέναντι στον Τούρκο τώρα. Ντροπή…» είπε ο συνήγορος για τον Ακη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος πρόσφατα εθεάθη στον Άρειο Πάγο εμφανώς καταβεβλημένος και σε αναπηρικό αμαξίδιο. Αδυναμία καταβολής των χρημάτων δήλωσαν και ο Ν. Ζήγρας αλλά και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της, αδυνατούσε να καταβάλει ακόμη και το παράβολο για τη δίκη.
Η νέα μήνυση του Ζήγρα
Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού δίνει πάντως στην όλη υπόθεση και μια άλλη ποινική διάσταση, ζητώντας από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη στη Βίκυ Σταμάτη για το αδίκημα της πλαστογραφίας. Στη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει: «Η εμπλοκή μου στη συγκεκριμένη υπόθεση οφείλεται στην ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου ζωής στο οποίο φαίνομαι εγώ ως ασφαλισμένος. Ο σύζυγος της πρώτης μηνυόμενης Απόστολος Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος προέβη στη σύναψη του με αριθμό 7.293.138 συμβολαίου ασφάλισης ζωής με την ελβετική ασφαλιστική εταιρία ZurichVersicherungs- GesellshaftAG, στο οποίο ωστόσο ασφαλισμένος φαινόμουν εγώ ο ίδιος.
Ως ημερομηνία έναρξης της ασφάλισης τέθηκε η 10.12.1998, με την καταβολή την 4.12.1998 εφάπαξ του ποσού των 500.000,00 CHF. Με βάση το συμβόλαιο αυτό εγώ δικαιούμουν ως λήπτης της ασφάλισης και για όσο χρονικό διάστημα ζούσα, ήτοι ισοβίως, ετήσια σύνταξη εκ ποσού 33.147,60 CHF, το οποίο καθίστατο ληξιπρόθεσμο την 10η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, με πρώτο ληξιπρόθεσμο την 10.12.1999».
Αναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει για εκείνη στη μήνυση του: «Η μηνυόμενη προκειμένου να λαμβάνει αυτή την ετήσια σύνταξη ποσού 33.147,60 CHF, της οποίας δικαιούχος φαινόμουν εγώ, κατήρτιζε κάθε έτος πλαστές δηλώσεις πως βρίσκομαι εν ζωή χρησιμοποιώντας την υπογραφή μου, με τις οποίες βεβαίωνε ότι ο δικαιούχος-ασφαλισμένος-εγώ ο ίδιος βρίσκομαι ακόμα εν ζωή. Μέσω της απομίμησης της υπογραφής μου κατάφερνε επί σειρά ετών να καρπώνεται την ετήσια ασφαλιστική σύνταξη που εξεδιδόταν στο όνομά μου και της οποίας σύμφωνα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, δικαιούχος ήμουν εγώ και μόνο εγώ!
Τα πλαστά αυτά έγγραφα τα χρησιμοποιούσε η πρώτη μηνυόμενη προκειμένου να αποσπά κάθε χρόνο το ποσό της σύνταξης. Η πλαστότητα δε προκύπτει ανενδοίαστα μέσω της σύγκρισης του γραφικού μου χαρακτήρα και εκείνου που ενσωματώνεται στο κείμενο των εγγράφων, αλλά και από την καταδίκη της ήδη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Είναι με άλλα λόγια οφθαλμοφανές ότι τα γράμματα δεν ανήκουν στο γραφικό μου χαρακτήρα, αλλά έχει αποδειχθεί πως τα χρήματα κατέληγαν σε προσωπικούς της λογαριασμούς έως και το έτος 2011».
Μάλιστα, ο Ν. Ζήγρας με τη μήνυση του στρέφεται και κατά του δικηγόρου της Βίκυς Σταμάτη εγκαλώντας τον για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Υποστηρίζει πως ο δικηγόρος επικαλέστηκε στο δικαστήριο τα πλαστά έγγραφα ενώ γνώριζε πως αυτά έχουν συνταχθεί παράνομα από την εντολέα του.