Διαβάσαμε προ ημερών για την «εμπεριστατωμένη μελέτη έρευνα κατόπιν ενδιαφέροντος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών και αφορά το θέμα της υποχρεωτικότητας των ασφαλίσεων και πώς αυτή διαρθρώνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.»
Μάλιστα η εν λόγω έρευνα με θέμα “Υποχρεωτικές και ενθαρρυνόμενες ιδιωτικές ασφαλίσεις στην Ευρώπη” παρουσιάστηκε στις εργασίες της 4ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από τον γενικό διευθυντή του ΕΙΑΣ κ. Νίκο Σοφρωνά , και είναι βασισμένη σε στοιχεία που αντλήθηκαν από επίσημους φορείς-οργανισμούς όπως: Insurance Europe, MUNICH RE, SWISS RE, EFICERT, NATION MASTER και Ο.Ε.C.D.
Ανατρέχοντας στις πηγές της λεγόμενης έρευνας διαπιστώσαμε πως…..οι πηγές ουσιαστικά δεν αναφέρονταν!
Ακόμη και για έναν πρωτοετή φοιτητή ή σπουδαστή ο τρόπος που σημειώνονται οι πηγές στην εν λόγω «μελέτη» είναι το λιγότερο…..αστείος!
Η αναφορά απλώς και μόνο κάποιων φορέων χωρίς τουλάχιστον links ή και συγκεκριμένων σελίδων δέν έχουν καμία αξία και χρησιμότητα!
Μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός σαν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών έχει παραπέσει σε τέτοιο λεκτικό ατόπημα.
Θα προτείναμε στους ανθρώπους που επιμελήθηκαν την εν λόγω «μελέτη» να δουν με μία απλή εύρεση στην google πώς πρέπει να γράφουμε τις πηγές μας.
Εναλλακτικά μπορούν να το μάθουν απευθείας από το παρακάτω link.
Αν μάλιστα προχωρήσουν στην διόρθωση της αναφοράς στις πηγές για την εν λόγω μελέτη θα το ανακοινώσουμε εμείς πρώτοι.
Λίγη προσοχή δε βλάπτει….