Μαύρος Γάτος

Τα πρώτα στοιχεία των Lloyd’s για τον COVID 19

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Chief Executive Officer των Lloyd’s, John Neal κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 τόνισε πως τα συνδικάτα των Lloyd’s διαχειρίζονται το τελευταίο διάστημα αξιώσεις σχετικές με τον COVID-19 σε περίπου 14 διαφορετικές ασφαλιστικές κατηγορίες. Υπογράμμισε ταυτόχρονα το πόσο νωρίς είναι για την αγορά να συντάξει μία γενική εκτίμηση των ασφαλιστικών ζημιών από την πανδημία. Παρόλα αυτά, όλα δείχνουν πως επηρεάστηκαν και θα επηρεαστούν πολλοί διαφορετικοί κλάδοι επιχειρήσεων.

Οι ζημιές θα προκληθούν από κλάδους όπως ασφάλιση ακύρωσης συμβάντων, ταξιδιωτική ασφάλιση, ιατρική αμέλεια, αποζημίωση εργαζομένων και ευθύνη εργοδοτών από ομάδες όπως οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τις αερομεταφορείς, εξήγησε ο Neal, ενώ εξετάζονται και αγωγές από γενικές αξιώσεις ευθύνης έναντι εταιρειών κρουαζιέρας και ξενοδοχείων.

Ο δείκτης κεφαλαιακής φερεγγυότητας των Lloyd’s ανήλθε σε 205% στις 19 Μαρτίου, καταγράφοντας πτώση από το 238% που ήταν το 2019, ενώ ο δείκτης φερεγγυότητας σε ολόκληρη την αγορά στο 146% από 156% πέρυσι.

Δημοσιογραφικό Τμήμα

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

ΚΥΠΡΟΣ: Ασφαλιστική κάλυψη και σήμανση για τα ηλεκτρικά σκούτερ – Τι προτείνει το Υπουργείο Μεταφορών

Σύστημα σήμανσης από ασφαλιστικές εταιρείες – στα πρότυπα της Γερμανίας – για τα ηλεκτρικά σκούτερ και τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας περιλαμβάνει η

Γερμανικές ασφαλιστικές προς ταξιδιώτες: Ελέγξτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν

Οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες καλούν τους ταξιδιώτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους, καθώς η σύγκρουση στο Ιράν