Μαύρος Γάτος

Δ. Μπακαλίδης: Πρέπει να μιλήσουμε στους καταναλωτές για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ιδιαιτέρως κατατοπιστική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου, κ. Δημήτρης Μπακαλίδης, αποτυπώνοντας την κατάσταση που επικρατεί στην τοπική ασφαλιστική αγορά του Έβρου, επισημαίνοντάς τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες της περιοχής.

Ο κ. Μπακαλίδης αναφέρθηκε στο αίτημα της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Έβρου για την επαναφορά της φορολογικής έκπτωσης των ασφαλίστρων περιουσίας, τονίζοντας την ανάγκη αλλά και τα οφέλη της πριμοδότησης της ιδιωτικής ασφάλισης του Κλάδου Περιουσίας. Στο λόγο του υπογραμμίζει την αξία της καλλιέργειας της ασφαλιστικής συνείδησης, επισημαίνοντας ότι για την ενίσχυσή της είναι σημαντική η συμβολή των επαγγελματιών του κλάδου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Η ασφαλιστική συνείδηση δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει μόνο να μεταλαμπαδεύσουμε στους εν δυνάμει πελάτες μας, είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να προστατεύσουμε το θεσμό, να τον εξηγήσουμε, να μιλήσουμε στους ανθρώπους για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που έχουνε. Δεν πρέπει να τα αφήνουμε όλα μόνο στην πολιτεία, στους θεσμούς και στις ενώσεις.»

Αναφορικά με την ενασχόληση των νέων με τον ασφαλιστικό κλάδο, ο κ. Μπακαλίδης τονίζει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από νέους της περιοχής, οι οποίοι επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική αγορά, ενώ όπως αποκαλύπτει πολλοί λογιστές που παλαιότερα είχαν ασχοληθεί με τον κλάδο, έχουν αρχίσει να στρέφονται και πάλι στο χώρο των ασφαλίσεων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μπακαλίδη εδώ

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

ΚΥΠΡΟΣ: Ασφαλιστική κάλυψη και σήμανση για τα ηλεκτρικά σκούτερ – Τι προτείνει το Υπουργείο Μεταφορών

Σύστημα σήμανσης από ασφαλιστικές εταιρείες – στα πρότυπα της Γερμανίας – για τα ηλεκτρικά σκούτερ και τις συσκευές προσωπικής κινητικότητας περιλαμβάνει η

Γερμανικές ασφαλιστικές προς ταξιδιώτες: Ελέγξτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση λόγω της σύγκρουσης στο Ιράν

Οι γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες καλούν τους ταξιδιώτες να ελέγχουν προσεκτικά τους όρους των ταξιδιωτικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους, καθώς η σύγκρουση στο Ιράν