Έκτακτο! Χρήση προσωπικών δεδομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών από μεγάλο επιμελητήριο της χώρας για σκοπούς εκτός των προβλεπόμενων ;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι πληροφορίες που φθάνουν στον μαύρο γάτο είναι πολύ συγκεκριμένες.

Πρόεδρος μεγάλου επιμελητηρίου της χώρας φέρεται χρησιμοποίησε τα προσωπικά δεδομένα (αριθμούς κινητών τηλεφώνων) των μελών του – και φυσικά και των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών – προκειμένου να αυτοπροβληθεί ! Μάλιστα , το αξιοπερίεργο της υπόθεσης, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες αλλά και στοιχεία που έχουν φτάσει στον Μαύρο Γάτο , ως αποστολέας του συγκεκριμένου SMS εμφανιζόταν τρίτος φορέας!!!

Σε επικοινωνία μας με τον υποτιθέμενο αποστολέα του μηνύματος η απάντηση που λάβαμε είναι πως «εμείς δεν στείλαμε κανένα SMS».
Οι επιτρεπόμενοι σκοποί επεξεργασίας δεδομένων του εν λόγω Επιμελητηρίου, όπως αναγράφονται στην αναρτημένη Πολιτική Απορρήτου στην Ιστοσελίδα του, δεν έχουν πουθενά την προσωπική προώθηση ατόμων κάνοντας χρήση των κινητών τηλεφώνων των μελών του!!! Αντιθέτως , ως σκοποί επεξεργασίας ορίζονται όλοι οι νόμιμοι και θεμιτοί σκοποί για την εύρυθμη λειτουργία ενός επιμελητηρίου.

Να ενημερώσουμε ότι η χρήση προσωπικών δεδομένων εκτός των προβλεπόμενων σκοπών χωρίς την συγκατάθεση του υποκειμένου (και ειδικά μέσω SMS) επιφέρει πρόστιμα, αναλόγως της κλίμακας της παραβίασης.

Λίγα λόγια για τον κανονισμό GDPR για να προστατευόμαστε και να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας
Τα υποκείμενα των δεδομένων, δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα, έχουν τα δικαιώματα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού της επεξεργασίας, καθώς και αποζημίωσης και δικαστικής προστασίας, για κάθε παραβίαση των διατάξεων που διέπουν την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων (βλ. άρθρο 15 του ν. 4579/2018).
Αρμόδια εποπτική αρχή ορίζεται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων βάσει του άρθρου 17 του ν. 4579/2018, στην οποία δύναται να προσφύγει το υποκείμενο των δεδομένων σε περίπτωση μη ικανοποίησης των δικαιωμάτων του από τον υπεύθυνο επεξεργασίας.

Για όσους συναδέλφους επιθυμούν να προχωρήσουν σε καταγγελία για το εν λόγω ζήτημα τ στοιχεία επαφής της Αρχής είναι τα παρακάτω:

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Λ. Κηφισίας 1-3, T.K. 115 23 Αθήνα, Τηλ: 210-6475600, email: contact@dpa.gr

Η μαζική συμμετοχή μας θα στείλει το μήνυμα εκεί που πρέπει και την επόμενη φορά που θα προσπαθήσει να πράξει το ίδιο ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο