Μαύρος Γάτος

Γνωστό επιμελητηριακό πρόσωπο ο άγνωστος Χ που θα προτείνει για πρωθυπουργό ο Ανδρουλάκης!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Η αμφίπλευρη πίεση από Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται το ΠαΣοΚ επί μακρόν, εντάθηκε έτι περεταίρω μετά τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Η αμφίπλευρη πίεση από Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) και ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται το ΠαΣοΚ επί μακρόν, εντάθηκε έτι περεταίρω μετά τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Και παρότι οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί των δύο μεγάλων κομμάτων επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την ουσία των λεγομένων του, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ήταν ξεκάθαρος για όσα θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου.

Δεδομένου ότι οι πρώτες κάλπες θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο Ανδρουλάκης διεμήνυσε ότι προτίθεται να «βάλει πλάτη» προκειμένου να αποφευχθεί το σενάριο της ακυβερνησίας και των συνεχών εκλογικών αναμετρήσεων, το οποίο πέρα από οικονομικό κόστος, θα πλήξει και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Σε συνδυασμό με το ότι η γειτονική Τουρκία (με τις γνωστές αναθεωρητικές επιδιώξεις σε βάρος της χώρας μας) θα έχει νέα και ισχυρή κυβέρνηση, το ενδεχόμενο ακυβερνησίας στην Ελλάδα κρίνεται απαγορευτικό και εθνικώς επικίνδυνο.

Η προϋπόθεση του Ανδρουλάκη για την δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας αφορά στην πρωθυπουργία. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση με πρόεδρο είτε τον Κυριάκο Μητσοτάκη είτε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τότε αν όχι αυτοί, που είναι οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων και αμφοτέρω έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, ποιος; Ποιος είναι ο «άγνωστος Χ» του Ανδρουλάκη;

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του mavrosgatos.gr ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ θα προτείνει για πρωθυπουργό ένα πρόσωπο της επιμελητηριακής κοινότητας το οποίο πρόσκειται στο ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ και προσφάτως δέν κατάφερε να λάβει την θέση που θα ήθελε στα ψηφοδέλτια για την αυτοδιοίκηση.

Το εν λόγω πρόσωπο “τα έχει όλα και συμφέρει” και το τελευταίο διάστημα το “παίζει ζόρικος” ασκώντας αντιπολίτευση 24 ώρες το 24ωρο.

Την περασμένη Δευτέρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το mavrosgatos.gr , η συμφωνία Ανδρουλάκη και του εν λόγω προσώπου οριστικοποιήθηκε δια ζώσης. Ο δεύτερος ζήτησε ορισμένες διαβεβαιώσεις για τη μορφή του κυβερνητικού σχήματος αλλά και τον ρόλο που θα έχει το ΠαΣοΚ στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Να ζήσουμε να το δούμε και αυτό!

(Το ονοματεπώνυμο του εν λόγω προσώπου είναι στη διάθεσή του Μαύρου Γάτου)

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο