Το 63% των δαπανών του ΠΣΑΣ για το 2018 δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του συνδέσμου!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ο mavrosgatos.gr επαναφέρει το θέμα των "χαμένων" 47.000 € που δέν έλαβε ποτέ ο ΠΣΑΣ απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών!

Δεν έχουν σταματημό τα έξοδα που διενεργούσε το ΔΣ του ΠΣΑΣ και δεν εξυπηρετούσαν τους σκοπούς του σωματείου!

Ενδεικτική είναι η αναφορά της ελεγκτικής εταιρείας για το έτος 2018 σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των δαπανών με τις οποίες έχει επιβαρυνθεί ο σύνδεσμος , ποσό 12.959,14 € αφορά δαπάνες μη καταχωρημένες στα βιβλία ενώ ποσό 34.417,39 € αφορά δαπάνες καταχωρημένες που δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του συνδέσμου. Συνολική επιβάρυνση 47.376,53€ ή 63,01% του συνόλου των δαπανών!

Επιπλέον, μερικά πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου μόνο για το 2018 είναι και τα εξής!

  • Διπλές καταχωρήσεις στα βιβλία του σωματείου για φιλανθρωπικές δράσεις και τιμολόγια που αφορούν σούπερ μάρκετ.
  • Για τα έξοδα του συνεδρίου για το 2018 που πραγματοποιήθηκαν για λογαριασμό του MDRT από πλευράς νομιμότητας, δεν υφίσταται απόφαση του Δ.Σ επικύρωσης των εξόδων καθώς και υπογεγραμμένη σύμβαση που να έχει συναφθεί μεταξύ του συνδέσμου ΠΣΑΣ και του οργανισμού MDRT.
  • Στις 3/4/2018 αποφασίστηκε από το Δ.Σ η δυνατότητα του ταμεία να εξοφλεί δαπάνες έως το ποσό των 150€ χωρίς να απαιτείται περαιτέρω έγκριση του ΔΣ. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ενδεχομένως να περιλαμβάνονται κίνδυνοι διαχείρισης μικροποσών για προσωπικούς σκοπούς από την εκάστοτε διοίκηση όπως άλλωστε φαίνονται από τους πίνακες που αναφέρονται στο πόρισμα.
  • Από τον ίδιο έλεγχο προέκυψαν έξοδα ταξιδιών (αεροπορικά εισιτήρια) ύψους 1.309,91€ χωρίς να συνοδεύονται από κάποιο εξοδολόγιο ή δικαιολογητικό για την εκτέλεση της δαπάνης ενώ δεν υπήρχε καμία έγκριση από το Δ.Σ για τα ταξίδια αυτά.
  • Κατά την ελεγχόμενη χρήση διαπιστώθηκε αύξηση του μισθού της γραμματέας χωρίς έγκριση με απόφαση του Δ.Σ του ΠΣΑΣ.

Το σύνολο των ευρημάτων για την χρήση 2018 αναφέρονται στο πόρισμα του ελεγκτή.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο