Σε αναμονή ανακοινώσεων για την στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Τα πρώτα προβλήματα έχουν ξεκινήσει.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ολη η ασφαλιστική αγορά αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την στήριξη ή μή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών μέσα απο το πακέτο στήριξης λόγω COVID 19.

Εχθές Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα.

Μεταξύ άλλων, ερωτηθείς για το αν προτίθεται να λάβει μέτρα και για τους επαγγελματίες της ασφαλιστικής αγοράς απάντησε πως είναι στις κατηγορίες ΚΑΔ που μελετούν προκειμένου να μπουν στη πρώτη φάση καθώς και στις επόμενες των ευνοϊκών ρυθμίσεων που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Εν το μεταξύ όλοι οι φορείς της αγοράς (ΠΟΑΔ, ΕΕΘ, ΕΕΑ) ασκούν πιέσεις προκειμένου η έκβαση να είναι θετική και έτσι χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις να στηριχθούν, δεδομένης της ραγδαίας μείωσης των εργασιών τους.

Τα μεγάλα επιμελητήρια της χώρας (Επαγγελματικό ΕΠιμελητηριο Αθηνών, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) με μία σειρά ερωτημάτων αλλα και επιστολών προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν τα αυτονόητα. Να μήν εξερεθει για ακόμη μία φορά (σε οτιδήποτε αφορά στήριξη, επιδοτήσεις κλπ το συνήθες δυστυχώς είναι οι διαμεσολαβητές να είναι εκτός) η στήριξη της διαμεσολάβησης.

Τα πρώτα προβλήματα του κλάδου έχουν ήδη ξεκινήσει

Δέν έχουν συμπληρωθεί 15 μέρες απο την στιγμή που ξεκίνησε το θέμα του COVID 19 και το δημοσιογραφικό τμήμα του insuranceforum.gr και του mavrosgatos.gr μαθαίνουν απο ανθρώπους της αγοράς οτι τα πρώτα προβλήματα ήδη έχουν παρουσίαστει.

Για παράδειγμα:

Υπάρχουν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που σύναψαν ή ανανέωναν ασφαλιστήρια συμβόλαια με επενδυτικό σκέλος  και οι πελάτες δέν προβαίνουν στην πληρωμή τους ή στην πληρωμή της πρώτης δόσης.

Στις νησιωτικές περιοχές κυρίως, υπάρχουν ασφαλιστικά γραφεία που μεγάλο μέρος (αν όχι στο σύνολο) της παραγωγής τους αφορά ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και μηχανές. Δεδομένου οτι ο τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα η ανανέωση των ασφαλιστηρίων είναι επίσης στον αέρα.

Ασφαλιστικές εταιρείες που έδιναν βάση  στην ασφάλιση ενοικιαζομένων ενδεχομένως να παρουσίασου μείωση παραγωγής.

Ασφαλιστικές επιχειρήσεις με πελάτες που ασχολούνται με τον τουρισμό (ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κλπ) πιθανώς να έχουν προβλήματα στις ανανεώσεις των συμβολαίων τους.

Πόσο θα κρατήσει η καραντίνα;

Ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλα και εκπρόσωποι του κλάδου μιλούν για μία μακρά περίοδο ύφεσης που πολύ δύσκολα θα τερματιστεί πρίν τα μέσα Μαίου. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει άμεσα ολοι μας να προσαρμοστούμε στις νέες έκτακτες και πρωτόγνωρες συνθήκες προκειμένου όχι μόνο να εξηπηρετούμε τους υφιστάμενους πελάτες αλλα και να κάνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- και με νέους.

Σε αναμονή νεωτέρων σχετικά με την στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εντός της μέρας.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο