Αίτημα για παράταση των ασφαλιστικών συμβολαίων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προτείνει προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και τις ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της να υιοθετήσουν την άποψη για παράταση χρόνου στην ακύρωση ενός συμβολαίου.

Με στόχο τη διευκόλυνση των καταναλωτών αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την εξάπλωση του κορωνοϊού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών ζητά να δοθεί ολιγοήμερη παράταση ώστε να μην ακυρωθούν ασφαλιστικά συμβόλαια πολιτών.

Συγκεκριμένα, αντί να ακυρώνονται στις 7 ημέρες , όπως προβλέπει σήμερα ο Νόμος, το Ε.Ε.Α. προτείνει τις 20 ημέρες ισχύος μετά τη λήξη του συμβολαίου, προκειμένου να διευκολυνθούν χιλιάδες πολίτες που λόγω των έκτακτων μέτρων πιθανόν να έχουν δυσχέρεια με την ηλεκτρονική πληρωμή.

Την πρόταση του το Ε.Ε.Α. τη διατυπώνει προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας και τις ασφαλιστικές εταιρείες-μέλη της, ζητώντας να υιοθετήσουν την άποψη για παράταση χρόνου στην ακύρωση ενός συμβολαίου, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με την πρωτοβουλία του αυτή το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, όπως τονίζει ο Πρόεδρος του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική του ευαισθησία και στήριξη, τόσο απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, όσο και στη λειτουργία της αγοράς.

Με πληροφορίες απο το www.euro2day.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η