Ασφαλιστικές: Παρέμβαση ΤτΕ για να ξεκαθαρίσει τι καλύπτουν τα ασφαλιστήρια υγείας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητά ξεκάθαρα ασφαλιστήρια

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζητεί να αναφέρονται ρητά στα ασφαλιστήρια προγράμματα του κλάδου υγείας οι καλύψεις για τον κίνδυνο της πανδημίας και έχει ζητήσει από τις εταιρείες να αξιολογήσουν τα περιθώριά τους να ανταποκριθούν στο ενδεχόμενο εκτεταμένων περιπτώσεων για αποζημιώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού.

Οξύνεται ο ανταγωνισμός και η παραπληροφόρηση στο θέμα του κορωνοϊού

Ιδιαίτερα μπερδεμένα φαίνονται τα στελέχη της διαμεσολάβησης μετά τις απανωτές ανακοινώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών με κλάδους υγείας για το εάν ή όχι εξαιρούν την πανδημία από την κάλυψη των ασφαλισμένων.

Oι περισσότερες εταιρείες με κλάδο υγείας, αναφέρουν ότι δεν εξαιρούν την πανδημία από τις καλύψεις και με συνεχείς εγκυκλίους προς τους συνεργάτες τους ζητούν να το αναφέρουν ρητά. Η ουσία της αιφνιδιαστικής αυτής εξέλιξης είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν είχαν κάνει το σωστό underwriting στα συμβόλαια δεκαετίας γιατί απλώς δεν πίστευαν ότι μπορεί να προκύψει πανδημία σαν αυτή που βιώνουμε.

Τα περισσότερα συμβόλαια υγείας, δεν ανέφεραν πανδημίες παρά μόνο έκτακτες καταστάσεις και τώρα οι ασφαλιστικές στέκονται πάνω στο θέμα της μη αναφοράς για να δηλώσουν ότι καλύπτουν και πανδημία αφού και ο ανταγωνισμός τους ωθεί προς τα εκεί.

Καμία εταιρεία με κλάδο υγείας δεν θέλει να φανεί ότι δεν μπορεί να καλύψει τη νοσηλεία του κορωνοϊού. Ωστόσο, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στα θύματα του ιού να έχουν άλλη θεραπεία και νοσηλεία πλην αυτής από τα δημόσια νοσοκομεία αναφοράς.

Όμως, μένει ανοικτό το θέμα του τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο μπορεί να γίνει σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και σε ιδιωτικές κλινικές έναντι κάποιου ποσού. Το ποσό αυτό καλύπτεται από το σύνολο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Ερωτηματικό, που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, είναι και το εάν καλύπτεται το ασθενοφόρο για την μεταφορά του ασθενή με κορωνοϊό προς κάποιο νοσοκομείο αναφοράς.

Και εκεί, προβλέπεται ότι η μεταφορά θα πρέπει να γίνει από το ΕΚΑΒ με ειδικά αποστειρωμένα ασθενοφόρα και με το προσωπικό να έχει υγειονομικές στολές συγκεκριμένων προδιαγραφών. Σαφέστατα, στη διαδικασία για τον κορωνοϊό, οι ασφαλισμένοι καλύπτονται και για τα ημερήσια επιδόματα που χορηγούν οι ασφαλιστικές εάν βέβαια υπάρχουν στα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Πηγή άρθρου: www.underwriter.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο