Μαύρος Γάτος

Cambridge Mobile Telematics – η τηλεματική στην υπηρεσία της ασφάλισης

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η τεχνολογία τηλεματικής χρησιμοποιείται ήδη σήμερα από προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Η Cambridge Mobile Telematics (CMT) διαθέτει ένα σύστημα αναφοράς ατυχημάτων που θα επιταχύνει το χρόνο επεξεργασίας των αξιώσεων. Το σύστημα Claims Studio παρακολουθεί τις συνήθειες οδήγησης, για να γράφει αυτόματα αναφορές ατυχημάτων, όταν εντοπίζει μια σύγκρουση.

Παρέχει βασικές λεπτομέρειες, όπως η ταχύτητα και το μέγεθος του ατυχήματος, ώστε οι ασφαλιστές να μπορούν να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη συλλογή πληροφοριών και να εστιάζουν στην αποζημίωση και στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όταν ανιχνευθεί μία συντριβή το Claims Studio ενημερώνει τις αρχές και τις ασφαλιστικές. Αρκετές εταιρείες, όπως η Liberty Mutual, η Nationwide και η State Farm, χρησιμοποιούν το προϊόν DriveWell της CMT για να προσφέρουν εκπτώσεις ή ανταμοιβές στους οδηγούς που έχουν υψηλή βαθμολογία με βάση την οδήγησή τους, αποφεύγοντας υπερβολικές ταχύτητες, απότομο φρενάρισμα και απότομες στροφές.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Mαρία Φράγκου (MINETTA): Η νοοτροπία του Έλληνα πολίτη θα αλλάξει με σωστή πληροφόρηση και ανάλυση των αναγκών και των όρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Η κα Μαρία Φράγκου, Προϊσταμένη Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, μιλά αποκλειστικά στο insuranceforum.gr για την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα πολίτη και για το ρόλο του