Χάρις στη παρουσία του Ι. Χατζηθεοδοσίου νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουροι!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Αναβρασμός στην αγορά από τις δηλώσεις Κατρούγκαλου - Μπαράζ αντιδράσεων από επαγγελματικούς φορείς.....εκτός.....απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και τον Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου!  Τί συνέβη και η υποψηφιότητα Χατζηθεοδοσίου...πήγε από κεί που ήρθε; Χάρις στη δική του παρουσία νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουροι ότι κάθε αίτημά μας θα προωθηθεί θεσμικά, προς όφελος της διαμεσολάβησης πανελλαδικά.

Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε ο κ. Ηλίας Τσολάκης, πρόεδρος ΠΟΑΔ ,στο aagora.gr την οποία και σας παραθέτουμε αυτούσια.

Ηλίας Τσολάκης: Η ΠΟΑΔ συσπειρώνει τους ασφαλιστικούς πράκτορες όλης της Ελλάδας

Στην Ελλάδα των εμποδίων και των προκλήσεων, οι φωνές διαμαρτυρίας και διεκδίκησης θέσεων και αξιών προς τα θεσμικά όργανα και τους κρατικούς λειτουργούς αποδυναμώνονται και ακούγονται ως κραυγές χωρίς αξία, όταν προέρχονται από πολλούς και διασπασμένους φορείς εκπροσώπησης.

Συμπράττοντας και με τις υπόλοιπες βαθμίδες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης (μεσίτες συντονιστές), στο πλαίσιο της ΕΑΔΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) παρήγαγε τα τελευταία χρόνια σημαντικό έργο προς όφελος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Πλέον, που η ΕΑΔΕ δεν υφίσταται, καθώς η καταστατική της λειτουργία ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2023 και δεν έχει μέχρι στιγμής ανανεωθεί, συνεχίζουμε τις δράσεις και τις παρεμβάσεις μας ως Ομοσπονδία, με το βάρος της ευθύνης ότι εκπροσωπούμε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές όλης της Ελλάδας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) αποτελεί το μοναδικό δευτεροβάθμιο όργανο εκπροσώπησης της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα. Σήμερα, έχει στους κόλπους της περισσότερα από 20 πρωτοβάθμια σωματεία, συλλόγους και ενώσεις από αντίστοιχους νομούς της Ελλάδας και ένα πανελλαδικό πρωτοβάθμιο όργανο, τον ΠΣΑΣ. Συνεπώς, μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και περαιτέρω συσπείρωσης όλων των επαγγελματιών ασφαλιστών.

Ήδη, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή:

Αιτήματα που ακούγονταν δύσκολα να υλοποιηθούν ή φάνταζαν άλυτα, αλλά και ζητήματα που οι εναπομείνασες ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα δεν συζητούσαν καν, καταφέραμε να τα θέσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως για παράδειγμα: οι συμβάσεις, ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις των δικτύων πωλήσεων από εναλλακτικά κανάλια πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων, οι παροχές σε είδος από πλατφόρμες πωλήσεων κ.λπ. Επίσης, έχουν γίνει γνωμοδοτήσεις σε νομοσχέδια και παρεμβάσεις σε κρατικούς λειτουργούς και φορείς του κράτους, με αίσιο αποτέλεσμα. Αναφέρω χαρακτηριστικά, την ένταξη των συναδέλφων μας σε προγράμματα ΕΣΠΑ με πιο πρόσφατα τα ΕΣΠΑ 2021-2027, στα οποία προηγουμένως δεν είχαμε πρόσβαση˙ την ένταξη στα μέτρα στήριξης της περιόδου covid, την ένταξη σε προγράμματα ψηφιακής αναβάθμισης, κ.λπ.

Όλα αυτά αποτελούν έργο της ΠΟΑΔ, σε συνεργασία με τους εκλεκτούς συναδέλφους σε όλη τη χώρα, αφού αυτοί είναι και η υπεραξία μας, αλλά και με τη συνδρομή του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου τα τελευταία χρόνια έχουμε την τύχη να βρίσκεται στο τιμόνι του ένας άξιος συνάδελφος και φίλος, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Χάρις στη δική του παρουσία νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς και σίγουροι ότι κάθε αίτημά μας θα προωθηθεί θεσμικά, προς όφελος της διαμεσολάβησης πανελλαδικά.

Είναι πολλοί οι νέοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που επικοινωνούν με την ΠΟΑΔ, επιθυμώντας να εναποθέσουν τις ανησυχίες τους στον φορέα που τους εμπνέει ασφάλεια και σιγουριά και, μέσω αυτού, νιώθουν θωρακισμένοι. Στην κατεύθυνση αυτή, οι νομικές υπηρεσίες των Σωματείων αλλά και της Ομοσπονδίας είναι έτοιμες και πάντα πρόθυμες να λειτουργήσουν υπερασπιστικά σε κάθε δίκαιο αίτημα συναδέλφου μας.

Κανείς δεν πρέπει να νιώθει μετέωρος απέναντι στις ασφαλιστικές εταιρείες και στο κράτος, αρκεί τα αιτήματά του να είναι νόμιμα.

Επιπλέον, ως μέλος της BIPAR –της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Ασφαλιστών– γινόμαστε κοινωνοί πολλών πληροφοριών και με τη σειρά μας ενημερώνουμε τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα για όσα λαμβάνουν χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θα μας επηρεάσουν.

Είτε ως μέλη της ΕΑΔΕ παλαιότερα, είτε ανεξάρτητα, ως ΠΟΑΔ, έχουμε δώσει δείγματα γραφής προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, συμμετέχοντας σε διαβουλεύσεις, όταν μας ζητήθηκε, και γνωμοδοτώντας για πολλά ζητήματα. Αναφέρω χαρακτηριστικά τη γνωμοδότησή μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την οδηγία που αφορά τις συμβάσεις χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που συνάπτονται εξ αποστάσεως.

Τον τελευταίο χρόνο έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας και με τους συναδέλφους μας στην Κύπρο, για συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αυτή η πολλά υποσχόμενη συνεργασία επισφραγίστηκε με την πρόσφατη επίσκεψή μου στο 8ο Συνέδριο του Παγκυπριακού Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), ο οποίος γιόρτασε τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του. Κατά την παρουσία μου εκεί υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεργασίας.

Μέσω αυτού επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη και η υλοποίηση δράσεων προς όφελος της διαμεσολάβησης σε Ελλάδα και Κύπρο, καθώς και η βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών των δύο Ομοσπονδιών. Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας, η διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων και η λήψη κοινών αποφάσεων προς όφελος της διαμεσολάβησης των δύο χωρών, Κύπρου και Ελλάδας.

Η εισαγωγή του μαθήματος της ασφαλιστικής παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (από την πρωτοβάθμια μέχρι την τριτοβάθμια είναι ένα όραμά μας, το οποίο διεκδικούμε και θα επιδιώξουμε να υλοποιηθεί άμεσα από το κράτος. Τα οφέλη από κάτι τέτοιο θα είναι πολλαπλά. Αφενός, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης, αφετέρου θα αναδείξει το ασφαλιστικό επάγγελμα ως μία ενσυνείδητη επιλογή για κάθε Έλληνα μαθητή και αργότερα σπουδαστή.

Αυτό ήταν και το συμπέρασμα που βγάλαμε από την πρόσφατη επίσκεψή μας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ότι κάθε νέος που θα επιλέγει να σπουδάσει την ασφαλιστική επιστήμη θα πρέπει να αποφοιτά με εκείνα τα προσόντα που θα τον εμπνέουν να γίνει ο ειδικός σύμβουλος ασφάλισης για κάθε ελληνική οικογένεια και να μην είναι ένας ακόμη ελεύθερος επαγγελματίας που το μόνο κριτήριο επιλογής για την άσκηση του επαγγέλματός του θα είναι το εισόδημα.

Η πίεση που δεχόμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, τόσο από το κράτος όσο και συνεπεία εσωτερικών διεργασιών στον κλάδο μας, αμβλύνεται μόνον όταν ανήκουμε κάπου, μόνο όταν είμαστε ενταγμένοι μέσα σε ένα μεγαλύτερο σύνολο, στο Σωματείο, στον Σύλλογο, στην Ομοσπονδία.

Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας και ταυτόχρονα να γίνουμε μοχλός ανάπτυξης και εξύψωσης της ασφαλιστικής ιδέας. Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα να στηρίξουν τα σωματεία τους και την Ομοσπονδία.

Πηγή: https://www.aagora.gr/ilias-tsolakis-i-poad-syspeironei-tous-asfalistikous-praktores-olis-tis-elladas/

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν