Δολοφόνησαν τον Alexei Petrov, συνιδρυτή της ΖΚ Levins AD!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αστυνομία της Βουλγαρίας ανακοίνωσε εχθές το μεσημέρι πως ο Βούλγαρος επιχειρηματίας και συνιδρυτής της ZK Levins AD κ. Alexei Petrov, δολοφονήθηκε με πυροβολισμούς το μεσημέρι την Τετάρτης 16/8

Η αστυνομία είπε ότι ο Alexey Petrov πέθανε επί τόπου αφού πυροβολήθηκε από άγνωστα άτομα γύρω στο μεσημέρι σε προάστιο της πρωτεύουσας, Σόφια. Μια γυναίκα που ήταν μαζί του τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο επείγοντα νοσοκομείο με τραύμα από πυροβολισμό. Οι αστυνομικές αρχές αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας είχε αρκετούς εχθρούς, ενώ εξετάζουν όσους γνώριζαν το καθημερινό δρομολόγιο που ακολουθούσε.

Έχει κινηθεί η προανάκριση και η αστυνομία εξετάζει τον τόπο του εγκλήματος.

Ο Πετρόφ, 61 ετών, ήταν στόχος τουλάχιστον δύο άλλων απόπειρων κατά της ζωής του κατα των οποίων επέζησε από θαύμα. Την πρώτη φορά τον πυροβόλησαν την ώρα που έβγαινε απο το κολυμβητήριο της Σπαρτάκ και την δεύτερη φορά δέχθηκε πυρά εκτοξευτές χειροβομβίδων τον Οκτώβριο του 2015 στη Σόφια. Σε αυτή μάλιστα την περίπτωση σώθηκε απο την θωρακισμένη mercedes στην οποία επέβαινε.

Πρωταθλητής του καράτε και στέλεχος της κρατικής ασφάλειας ο Petrov άφησε τη δουλειά του στην αστυνομία μετά την πτώση του κομμουνισμού για να ξεκινήσει την δική του εταιρεία. Η εξέλιξή του ήταν ραγδαία και μέχρι το 2022 συμμετείχε σε περισσότερες απο 50 εταιρείες.

Τα τελευταία χρόνια, ο Petrov διηύθυνε μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στη Βουλγαρία , την ZK Levins AD. Υπηρέτησε επίσης ως σύμβουλος του επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας και για κάποιο διάστημα ήταν επίσης πανεπιστημιακός λέκτορας στα οικονομικά.

Κατά τη δεκαετία του 1990, οι δολοφονίες δημοσίων προσώπων ήταν σύνηθες φαινόμενο στη Βουλγαρία, αλλά το νέο ξέσπασμα βίας έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ασφαλιστική εταιρεία ZK Levins AD.

Με λύπη σας ενημερώνουμε ότι σήμερα χάσαμε τον συνάδελφο, πατέρα και καλό φίλο – συνιδρυτή της ασφαλιστικής εταιρείας “Lev Ins” AD, Alexey Petrov.
Αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένεια και την ομάδα της εταιρείας, ζητάμε ιδιωτικότητα, κατανόηση και υπομονή από τα ΜΜΕ. Πιστεύουμε ότι οι θεσμοί θα εκτελέσουν υπεύθυνα και αμερόληπτα τα καθήκοντά τους για να αποκαλύψουν αυτή την αδίστακτη και βάρβαρη πράξη αφαίρεσης ζωών.
Η ομάδα της εταιρείας εκφράζει τα πιο ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Αλεξέι Πέτροφ.
Κουράγιο και δύναμη !

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το NGN GROUP , ειδικός και φορολογικός αντιπρόσωπος της ZK Levins AD, για την ελληνική επικράτεια. 

Η Διεύθυνση του NGN group θα ήθελε να εκφράσει την βαθύτατη οδύνη  για την απροσδόκητη και άδικη απώλεια του καθηγητή Πανεπιστημίου και συνιδρυτήτη της Ασφαλιστικής Εταιρείας ZK LevIns AD κυρίου Alexei Petrov ο οποίος έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας εχθές στις 16/08/2023. Ενός πολύτιμου συνεργάτη και αφοσιωμένου φίλου, που εργάσθηκε άοκνα, με ενθουσιασμό, φιλότιμο και αποτελεσματικότητα στην προβολή του έργου της εταιρείας, στην ανάπτυξη σχέσεων με την κοινωνία και στην διασύνδεσή της με σημαντικούς φορείς τόσο τοπικά όσο και σε διεθνές επίπεδο.
Με το ήθος, την ακεραιότητα, την εντιμότητα, το πάθος, το υψηλό αίσθημα ευθύνης, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία και την ευγένεια της ψυχής του συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη και λειτουργία της εταιρίας στην Ευρωπαϊκή σκηνή κάνοντας την μια από τις σημαντικότερες και καινοτόμες Ασφαλιστικές Εταιρείες της Νοτίου Ευρώπης.

Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Θα τον ευχαριστούμε και θα τον τιμούμε για πάντα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν