Εκπόνηση σχεδίων επιχειρησιακής συνέχειας για τον Covid 19 από την Experto Crede Consultants

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εκπόνηση σχεδίων επιχειρησιακής συνέχειας για τον Covid 19 από την Experto Crede Consultants 1Σε καταστάσεις εκτάκτων συνθηκών, όπως αυτή που διανύουμε τις τελευταίες ημέρες με την εξάπλωση και στη χώρα μας του COVID – 19, του γνωστού σε όλους μας κορονοϊού, τίθεται σε λειτουργία το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας (Business Continuity Management), το οποίο αποσκοπεί αρχικά στην πρόληψη των συνεπειών από έκτακτα γεγονότα και σε δεύτερο στάδιο, στον περιορισμό των επιπτώσεών τους στην επιχείρηση.

Το Σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας συνοδεύεται και από ανάλογο Σχέδιο Ανάκαμψης από Καταστροφή (Disaster Recovery Planning), το οποίο εστιάζει στην αποκατάσταση των επιχειρησιακών λειτουργιών και κυρίως των πληροφοριακών συστημάτων μετά την έλευση ενός καταστροφικού γεγονότος για την επιχείρηση.

Στην προκειμένη περίπτωση της εξάπλωσης του COVID – 19, το Σενάριο Επιχειρησιακής Συνέχειας επικεντρώνεται στο ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης, που ενδέχεται να νοσήσει ή να τεθεί υπό καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού ή/και στις συνθήκες ευρύτερης καραντίνας, τις οποίες παρατηρούμε να διαδραματίζονται σε άλλες πληγείσες χώρες. To σχέδιο υιοθετεί τις απολύτως αναγκαίες διαδικασίες για την αποφυγή της πλήρους διακοπής των εργασιών της επιχείρησης για να μειώσει τις πιθανές επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών, τη φήμη και εν τέλει τη βιωσιμότητά της.

Την στιγμή που προκύπτει ένα κρίσιμο γεγονός για την επιχείρησή σας, δεν υπάρχει χρόνος για αυτοσχεδιασμούς και αποσπασματικές κινήσεις με αμφίβολα αποτελέσματα, αλλά απαιτείται άμεση δράση με σχέδιο, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Η Experto Crede αναλαμβάνει τη διαμόρφωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την οχύρωση της επιχείρησής σας απέναντι σε έκτακτα ζημιογόνα γεγονότα και την εκπόνηση Σχεδίου Επιχειρησιακής Συνέχειας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο expertocredecons@gmail.com ή στο 2315 311282

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο