Φτάνει πιά το «πέταμα» των ασφαλιστών από τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αγανακτισμένος ο μαύρος γατούλης αναρωτιέται για ποιόν λόγο οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές  είναι -σχεδόν πάντα-  εκτός των προγραμμάτων επιδότησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Τελευταία περίπτωση αυτή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία προκήρυξε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό πρόγραμμα επιδότησης για όλες της επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον COVID 19 και έχουν έδρα την κεντρική Μακεδονία. Για ακόμη μία φορά οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών (πράκτορες και μεσίτες) δε συμπεριλαμβάνονται αν και η κυβέρνηση είχε εντάξει τον κλάδο στα πληγέντα επαγγέλματα!

Στη συγκεκριμένη περίπτωση αξίζει να αναφέρουμε πως το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη κινήθηκε εξαιρετικά άμεσα και ήρθε σε επικοινωνία με όλους τους εμπλεκομένους φορείς φτάνοντας μέχρι και το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διορθωθεί το τεράστιο λάθος. Αντίστοιχες ενέργειες έκανε και ο Σύνδεσμος διαμεσολαβητών του Ν. Σερρών και ακούγεται πως αντίστοιχη κίνηση θα κάνει και ο ΣΕΜΑ αλλά και η ΠΟΑΔ.

Όπως και να έχει αυτό που συμβαίνει είναι παράλογο. Το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι τόσο αυστηρά επιτηρούμενο. Δεν μπορεί να «κρυφτεί» ούτε ευρώ, λειτουργεί με συγκεκριμένες διαδικασίες και σίγουρα οι ανάγκες ενός ασφαλιστικού γραφείου δεν είναι λιγότερες με ένα κομμωτήριο ή ενός δικηγορικού γραφείου, επαγγέλματα που σχεδόν πάντα συμπεριλαμβάνονται στους ΚΑΔ που επιδοτούνται στα περισσότερα ευρωπαϊκή προγράμματα.

Επιτέλους όλοι οι φορείς συντονισμένα θα πρέπει να πιέσουν τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να τους εξηγήσουν πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουν έρθει από άλλο πλανήτη.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο