Μαύρος Γάτος

Hackers ζητούν αντί για bitcoins γυμνές φωτογραφίες

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

H εταιρεία ασφάλειας Emsisoft πρόσφατα ήρθε να μας πληροφορήσει για τα σενάρια μιας κυβερνοεπίθεσης. Συνήθως, οι hackers κρυπτογραφούν αρχεία και στη συνέχεια απαιτούν να πληρωθούν με bitcoin ή άλλα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που hackers προσβάλλουν λογαριασμούς και συσκευές γυναικών και αντί για χρήματα απαιτούν την αποστολή φωτογραφιών με ευαίσθητα δεδομένα.

Στις περιπτώσεις που αναφέρεται η Emsisoft το κακόβουλο λογισμικό εμφάνισε ένα μήνυμα που απαιτούσε από τα θύματα να στείλουν εικόνες του στήθους τους σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση για να ανακτήσουν τα αρχεία τους. Όπως αναφέρει η FastCompany το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό δεν φαίνεται να είναι το πρώτο που απαιτεί τέτοιου είδους εικόνες, καθώς τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων που απαιτούν γυμνές φωτογραφίες σε αντάλλαγμα για το ξεκλείδωμα πρόσβασης σε μολυσμένους υπολογιστές. Τις περισσότερες φορές είναι φάρσα αλλά το επικίνδυνο είναι ότι μετά από την αποστολή των φωτογραφιών τα θύματα δέχονται δεύτερο εκβιασμό, αυτή τη φορά χρημάτων ώστε να μη διαρρεύσει το υλικό.

Για αυτό το λόγο, χρειάζεται προσοχή και καμία εμπιστοσύνη σε απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που συνήθως έρχονται στα εισερχόμενά μας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Mαρία Φράγκου (MINETTA): Η νοοτροπία του Έλληνα πολίτη θα αλλάξει με σωστή πληροφόρηση και ανάλυση των αναγκών και των όρων των ασφαλιστηρίων συμβολαίων

Η κα Μαρία Φράγκου, Προϊσταμένη Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Πυρός και Λοιπών Γενικών Κλάδων της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστικής, μιλά αποκλειστικά στο insuranceforum.gr για την ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα πολίτη και για το ρόλο του