Η Δήμητρα Λύχρου έχει ΑΠΟΨΗ για τις προμήθειες στα επενδυτικά προϊόντα!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σύμφωνα με την κυρία Λύχρου, η διαμεσολάβηση είναι αναντικατάστατη, από τη στιγμή που ο κόσμος θέλει να μιλήσει ανθρώπινα για ό,τι τον απασχολεί, με φυσική παρουσία.

Παρέμβαση σχετικά με την θέση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο θέμα των πωλήσεων ασφαλιστικών προϊόντων, καθώς και για τις εξετάσεις που περνούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΕΑΕ κ. Δήμητρα Λύχρου μιλώντας στο 160 insurance conference.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η κα. Δήμητρα Λύχρου, (για όσους δεν την γνωρίζουν) είναι παλαιό και έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς , το οποίο έχει δώσει ΑΓΩΝΕΣ για την διαμεσολάβηση ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ την συμμετοχή της στην ΝΟΜΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για την ενσωμάτωση της IDD στην Ελληνική Νομοθεσία, με τα γνωστά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΑ αποτελέσματα.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο όπως αναρτήθηκε αυτούσιο στο εργαλείο προβολής του Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου , insurance-eea.gr 

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

Η διαμεσολάβηση αποτελεί την μεγαλύτερη “δύναμη” στις πωλήσεις ασφαλιστικών συμβολαίων, ενώ το internet και οι direct πωλήσεις μέσω διαδικτύου κατέχουν ένα κομμάτι της πίτας, που επιτρέπει η πρόοδος και η τεχνολογία. Σύμφωνα με την κυρία Λύχρου, η διαμεσολάβηση είναι αναντικατάστατη, από τη στιγμή που ο κόσμος θέλει να μιλήσει ανθρώπινα για ό,τι τον απασχολεί, με φυσική παρουσία.

Σχετικά με το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού τόνισε ότι “με τον νόμο 4583/2018 πιστέψαμε ότι όλα θα έχουν ρυθμιστεί, υπάρχουν οι ορισμοί, πώς πρέπει να γίνεται η επαφή με τον κόσμο, με βάση την προστασία του καταναλωτή.  Ωστόσο, είπε “έχουν βρεθεί παράθυρα που γίνονται εκμεταλλεύσιμα από πολλές πλευρές. Έχουν εντοπιστεί πρακτικές έξω από τα όρια του θεμιτού, τις έχουμε επισημάνει στον επόπτη και έχουμε στείλει τη μελέτη μας ως ΕΑΔΕ. Ο πελάτης έχει την ανάγκη της σωστής συμβουλής και ενημέρωσης”.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ -ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αναφορικά με την εκπαίδευση η κυρία Λύχρου ανέφερε πώς οι εξετάσεις έχουν προκαλέσει έντονο σχολιασμό. “Είναι αναγκαίο, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά σε αυτό, αν και υπάρχουν γκρίνιες, είναι χρονοβόρες και δεν πρέπει να τις ξεχάσουμε γιατί θα χάσουμε την άδεια. Όμως αυτό λέει ο νόμος και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για αυτό”.

Ωστόσο, σύμφωνα με την κα Λύχρου η βασική ένσταση της ΕΑΔΕ αφορά στο υλικό και στον τρόπο εκπαίδευσης- δεν πρέπει να είναι εταιρικά προϊοντική, αλλά να περιλαμβάνει ύλη πιο χρήσιμη σε μεγαλύτερο πλήθος συναδέλφων. Η κα Λύχρου επεσήμανε ακόμη ότι “όσον αφορά το πτυχίο Δ, πρέπει να σκεφτούμε ότι όλοι δεν είναι για όλα, όυπάρχουν προϊόντα που φέρουν πολύ μεγάλη ευθύνη” πρόσθεσε.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ 

Σχετικά με το θέμα της κατάργησης της προμήθειας στα επενδυτικά προϊόντα, η κα Λύχρου τόνισε πως ο προβληματισμός προέρχεται από το κατά πόσο προστατεύεται ο καταναλωτής. Ομως συνέχισε λέγοντας ότι “δεν θεωρούμε ότι η προμήθεια δυσκολεύει την διαφανή και πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από έναν διαμεσολαβητή πολύ καλά καταρτισμένο. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολύ μεγάλες απαιτήσεις όσον αφορά τις γνώσεις και δεν θα καταργηθούν οι προμήθειες”. 

Πηγή: https://www.insurance-eea.gr/arthra-insurance/d-lychroy-koryfaia-i-thesi-tis-diamesolavisis-stis-poliseis-provlimata-ston-antagonismo-kai-tis-exetaseis/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν