ΜΕΡΕΛΗΣ: Η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει τις εκλογές των επιμελητηρίων!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δέ μάσησε τα λόγια του ο Κυριάκος Μερελής, Ασφαλιστικός & χρηματοοικονομικός σύμβουλος καθώς και Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Οπως πάντα, τα λέει “έξω απο τα δόντια” και μεταξύ άλλων χαρακτηρίζει αλαζονική την απόφαση της κυβέρνησης για την απόφαση τρίτης αναβολής των επιμελητηριακών εκλογών.

Διαβάστε παρακάτω την αναλυτική δήλωσή του.

«Η αλαζονική απόφαση της κυβέρνησης για Τρίτη συνεχόμενη αναβολή των Επιμελητηριακών εκλογών με καινοφανή, προσχηματικά επιχειρήματα, παρά τις περί  του αντιθέτου δεσμεύσεις της, πλήττει ωμά και απροκάλυπτα τη δημοκρατική έκφραση των μελών των Επιμελητηρίων και τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Η προσπάθεια της να «ελέγξει» τις εκλογικές διαδικασίες, παρόλο που ήδη έχουν συγκροτηθεί εκλογικές επιτροπές σε όλα τα Επιμελητήρια, αποτελεί βαθύτατη προσβολή προς τους επαγγελματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Κατά προφανή παράβαση της δημοκρατικής αρχής, προσφέρει απροκάλυπτα 1 + 1 θητεία δώρο στις απερχόμενες διοικήσεις, δεσμεύοντας για.. αργότερα, το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης και επιλογής του επαγγελματικού και επιχειρηματικού κόσμου.

Πλήττει βάναυσα το κύρος και την αυτοτέλεια του Επιμελητηριακού Θεσμού, επιδεικνύοντας πρωτόγνωρη περιφρόνηση, ακόμη και στους νόμους που προσδιορίζουν ρητά, τετραετή όρια στη θητεία των Διοικήσεων.

Είναι πρόδηλο ότι  η  νέα – παλαιά κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο, ώστε να παρέμβει και να επηρεάσει τις πολιτικές διεργασίες στο χώρο των Επιμελητηρίων, προκειμένου οι επόμενες Διοικήσεις να είναι απολύτως ελεγχόμενες από την ίδια.

Πάνω από όλα όμως επιδιώκει να αποτρέψει την ισχυροποίηση της φωνής των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, αφού πλέον η διοίκηση στα Επιμελητήρια, θα ασκείται χωρίς νομιμοποίηση από το εκλογικό σώμα, σε μια εποχή που τα προβλήματα οξύνονται και είναι διάχυτη η αμφισβήτηση των κυβερνητικών επιλογών στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Ο επαγγελματικός κόσμος δεν μπορεί, δεν έχει περιθώρια να επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, που θα έχει δραματικές συνέπειες για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας, γι’ αυτό θα πρέπει να καθορίσει μαχητικά τις ανάγκες και τις επιλογές της, και να μην αποδεχθεί τη χειραγώγηση του θεσμού στο βωμό μικροκομματικών επιδιώξεων».

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν