Μαύρος Γάτος

Σε στάση αναμονής η ασφαλιστική αγορά

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Κλείνουν από μεθαύριο Τετάρτη οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου που έχουν επαφές με κόσμο, ωστόσο από το μέτρο εξαιρούνται συνεργεία αυτοκινήτων, βενζινάδικα, βεβαίως καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – κυρίως δε οι τράπεζες.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν μέτρα εργασίας από το σπίτι για το διοικητικό προσωπικό, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία τους και η προστασία των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αγορά κρατά στάση αναμονής μετά το μπαράζ μέτρων της προηγούμενης εβδομάδας – οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι ενθαρρύνονται να πραγματοποιούν τις επαφές τους μέσω Skype και να μην προσέρχονται στους κοινούς χώρους εργασίας αν δεν είναι απαραίτητη ανάγκη. Τα meeting διεξάγονται κυρίως μέσω Skype.

Κάποια ραντεβού βεβαίως έχουν αρχίσει και ακυρώνονται απο πλευράς υποψήφιων πελατών, αλλά όχι σε καθολική διάσταση – τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Το ενδεχόμενο η αγορά να “κάτσει” για τις επόμενες εβδομάδες είναι φυσικά πιθανό, αλλά δεν είναι καταστροφικό – κάποια στιγμή θα ανακάμψει και τότε θα γίνει προσπάθεια η “χασούρα” να καλυφθεί, όσο αυτό είναι δυνατό.

Κατά τα άλλα, έχει ήδη δημοσιοποιηθεί αίτημα της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος να παραταθεί η ισχύς ασφαλιστηρίων συμβολαίων που λήγουν το αμέσως επόμενο διάστημα, για όσο διαρκούν και τα απαγορευτικά μέτρα.

Αυτονόητο μέτρο που η αγορά είχε λάβει και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση εφόσον ο κόσμος έχει “εντολή” να μένει σπίτι του και πολλοί δεν γνωρίζουν από ηλεκτρονικές πληρωμές αναμένεται και οι εταιρείες απο μόνες τους να παρατείνουν την ισχύ των συμβολαίων και να μην προβούν σε ακυρώσεις.

Σε μια παγκόσμια κρίση υγείας, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν οι ασφαλισμένοι να κάνουν χρήση του συμβολαίου τους!

Την άποψη της ΕΕΑΕ συμμερίστηκε και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με ανακοίνωσή του λίγο αργότερα.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο