Συνεχίζονται οι επαφές του Σ.Δ.Α.Ε. με Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Ε.Ε.θ για την ένταξη των ασφαλιστών στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΠΚΜ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ξεσηκωμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα της διαμεσολάβησης σε όλη τη χώρα έχει προκαλέσει ο (για ακόμη μία φορά) αποκλεισμός του ασφαλιστικού κλάδου από το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο περιλαμβάνει την πολύ σημαντική οικονομική υποστήριξη εκατοντάδων κατηγοριών επαγγελματιών… εκτός των ασφαλιστών!

Ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη ενημερώθηκε άμεσα για το θέμα και με άμεσες ενέργειες την ίδια μέρα, ενημέρωσε την επιτροπή ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης προκειμένου και η ίδια να προβεί στις ανάλογες ενέργειες και να πιέσει προκειμένου να σταματήσει αυτή η αδικία εις βάρος χιλιάδων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Παράλληλα, ο Σ.Δ.Α.Ε επικοινώνησε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με επιστολή του προς τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα έκανε γνωστό το ζήτημα, εξηγώντας μεταξύ άλλων πως η διαμεσολάβηση είχε ενταχθεί εξ αρχής στα πληγέντα επαγγέλματα και πέραν αυτού ο κλάδος έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα λόγω covid 19.

Σύμφωνα με πηγές του insuranceforum.gr, σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αναμένονται εξελίξεις και όλοι ευελπιστούν πως οι αρμόδιοι στην Περιφέρεια θα αντιληφθούν τη μεγάλη αδικία και το λάθος της μη ένταξης των επαγγελματιών του κλάδου και θα προχωρήσουν σε τροποποιητική εγκύκλιο.

Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με το εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενισχύονται μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που επλήγησαν από την πανδημία. Η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης έτους 2019 ήτοι από 5.000 € κατ’ ελάχιστο έως του ποσού των 50.000,00€ (μέγιστο) επιχορήγηση.

Δείτε εδώ την επιστολή που παρέλαβε ο Περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ της Παρασκευής για το εν λόγω θέμα και μέρος της επιστολής που απευθύνεται στην επιτροπή ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων του Ε.Ε.Θ.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν