Μαύρος Γάτος

Αγανακτισμένοι οι διαμεσολαβητές με τον όγκο των εγγράφων που χρειάζεται για να ανανεώσουν την άδειά τους!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Σε λίγο θα μας ζητήσετε και πιστοποιητικό γέννησης!”

Ανέφερε ένας αγανακτισμένος συνάδελφος σε υπάλληλο επιμελητηρίου όταν αυτός τον ενημέρωνε πως λείπουν μερικά ακόμη πιστοποιητικά προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανανέωσης αδείας του.

Και δεν έχει άδικο, αν αναλογιστεί κανείς τον όγκο των εγγράφων/πιστοποιητικών που υποχρεούται ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να προσκομίσει στο εκάστοτε επιμελητήριο για να ανανεώσει την άδειά ασκήσεως επαγγέλματος.

Ούτε ένα, ούτε δύο ούτε τρία αλλά επτά έγγραφα και πιστοποιητικά χρειάζονται για την ανανέωση μίας άδειας ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και συγκεκριμένα:

  1. Αίτηση για ανανέωση προς το επιμελητήριο.
  2. Αστυνομική ταυτότητα φωτοτυπία.
  3. Πιστοποιητικό που βεβαιώνει ότι δεν έχει κατατεθεί σε βάρος του αίτηση για πτώχευση και αναγκαστική διαχείριση.
  4. Πιστοποιητικό ότι δεν έχει πτωχεύσει ούτε έχει τεθεί σε αναγκαστική διαχείριση.
  5. Βεβαίωση ΔΟΥ ότι δεν έχει γίνει διακοπή δραστηριότητας του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. (εναλλακτικά προσωποποιημένη πληροφόρηση)
  6. Αντίγραφο συμβολαίου Αστικής Ευθύνης
  7. Υπεύθυνη δήλωση (επικυρωμένη από ΚΕΠ η gov.gr) ότι δεν είναι μεσίτης ασφαλίσεων, υπάλληλος ΝΠΔΔ, ασφαλιστικός υπάλληλος κλπ.

Και το ερώτημα που θέτουν πολλοί συνάδελφοι είναι το εξής:

Δεν υπάρχει τρόπος να μην ταλαιπωρούμαστε τόσο πολύ “τρέχοντας” να μαζέψουμε όλη αυτή τη χαρτούρα που συνολικά μπορεί να χρειάζεται και ένας μήνας?

Δεν γίνεται τα επιμελητήρια να βρούνε έναν τρόπο να μαζεύουν τα ίδια τα έγγραφα ή να δέχονται όπως παλιά μία υπεύθυνη δήλωση του Νόμου 105 ;

Τα δύο μεγαλύτερα επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας καλό θα ήταν να βρούνε μία λύση σε ένα πρόβλημα σάν και αυτό.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου στην ομάδα της Ιnsurance Innovation

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τη δημοσιογραφική ομάδα της Insurance Innovation για την ευκαιρία που έδωσε στην ΠΟΑΔ