Αίτημα για αναθεώρηση του ΦΠΑ από τους ευρωπαίους ασφαλιστές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Insurance Europe σε ανακοίνωσή της έδωσε τις απαντήσεις της για όσα ειπώθηκαν στη διαβούλευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων ΦΠΑ για τις χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Όπως υποστηρίζει η Insurance Europe, η οδηγία ΦΠΑ δεν ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα της αγοράς και δεν εφαρμόζεται σωστά στις σύγχρονες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τις οποίες θέτει σε μειονεκτική θέση σε σχέση με άλλους τομείς. Συνεπώς, οι ασφαλιστές της Ευρώπης αιτούνται την αναθεώρηση της Οδηγίας ΦΠΑ με σκοπό τη μείωση του «κρυφής» φορολόγησης και την αύξηση των δυνατοτήτων ανάκτησης του από χρηματοοικονομικές και τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Η Insurance Europe υπογραμμίζει ότι τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ομάδων επιμερισμού του κόστους, τονίζοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαίο να διευκρινιστούν οι όροι νομικής ασφάλειας σε ό,τι αφορά το πεδίο εφαρμογής των απαλλαγών από το ΦΠΑ, με σκοπό την παροχή λεπτομερέστερων κριτηρίων και εκτενέστερου καταλόγου εξαιρούμενων υπηρεσιών.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι η δυνατότητα επιλογής φορολόγησης των κρατών μελών δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από φόρους ασφαλίστρων, οι οποίοι έχουν ως αποτέλεσμα τη διπλή φορολόγηση και την αύξηση του κόστους για τους πελάτες.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αποκάλυψη! Διαφημίζεται ασφαλιστικό certificate που δέν έχει καμία άδεια από το αρμόδιο Υπουργείο!

Μεγάλη προσοχή στους συναδέλφους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Τα τελευταία χρόνια διαφημίζεται η διεξαγωγή ασφαλιστικού κύκλου σπουδών και συγκεκριμένου certificate το οποίο όμως δέν