Άκυρη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Facebook
Twitter
LinkedIn

Συνεχίζεται το θρίλερ της πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα μας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην εγκρίνει την μεταβίβαση της εταιρείας στο CVC Capital.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του insuranceforum.gr, η επιτροπή συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ υπό απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις στην χρηματιστηριακή τιμή της Εθνικής Τράπεζας και αποφάσισε την προσωρινή ακύρωση της μεταβίβασης.

Ως εκ τούτου ακυρώνεται και η προαναγγελθείσα Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου 2021.

Πηγές από το εσωτερικό της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη δηλώνουν έκπληξη με αυτή την εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα νιώθουν μία ασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.

Η εν λόγω ξαφνική απόφαση αναμένεται να παρασύρει σήμερα τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τώρα, όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους η πώληση ακυρώθηκε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί ύποπτη την επιλογή του CVC Capital με αυτό το τίμημα, όταν λίγους μήνες πριν κινεζικό fund προσέφερε σχεδόν το τριπλάσιο της αξίας.

Πώς προχωράει από εδώ και στο εξής η Εθνική Ασφαλιστική

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής περνάει στα χέρια του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο Δ.Σ της εταιρείας για όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός.

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου δηλώνουν ενθουσιασμένα με την εξέλιξη αυτή και είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, πρώτο τους μέλημα θα αποτελέσει η οριστική κατάργηση του BANCASSURANCE και η αποκλειστική διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το πρακτορειακό δίκτυο της εταιρείας. Ταυτόχρονα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του Δ.Σ θα μπορούν να έχουν και το δικό τους πρακτορείο προκειμένου να τοποθετούν μικροκινδύνους.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο