Μαύρος Γάτος

Άκυρη από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Συνεχίζεται το θρίλερ της πώλησης της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στη χώρα μας με την Επιτροπή Ανταγωνισμού να μην εγκρίνει την μεταβίβαση της εταιρείας στο CVC Capital.

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του insuranceforum.gr, η επιτροπή συνεδρίασε αργά χθες το βράδυ υπό απόλυτη μυστικότητα προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις στην χρηματιστηριακή τιμή της Εθνικής Τράπεζας και αποφάσισε την προσωρινή ακύρωση της μεταβίβασης.

Ως εκ τούτου ακυρώνεται και η προαναγγελθείσα Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 27 Απριλίου 2021.

Πηγές από το εσωτερικό της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρουν πως υψηλόβαθμα στελέχη δηλώνουν έκπληξη με αυτή την εξέλιξη, αλλά ταυτόχρονα νιώθουν μία ασφάλεια για το εργασιακό τους μέλλον.

Η εν λόγω ξαφνική απόφαση αναμένεται να παρασύρει σήμερα τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τώρα, όσον αφορά τους λόγους για τους οποίους η πώληση ακυρώθηκε, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού θεωρεί ύποπτη την επιλογή του CVC Capital με αυτό το τίμημα, όταν λίγους μήνες πριν κινεζικό fund προσέφερε σχεδόν το τριπλάσιο της αξίας.

Πώς προχωράει από εδώ και στο εξής η Εθνική Ασφαλιστική

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής περνάει στα χέρια του Δ.Σ του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, το οποίο θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο Δ.Σ της εταιρείας για όσο καιρό χρειάζεται μέχρι να διεξαχθεί εκ νέου ο διαγωνισμός.

Μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου δηλώνουν ενθουσιασμένα με την εξέλιξη αυτή και είναι έτοιμοι να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, πρώτο τους μέλημα θα αποτελέσει η οριστική κατάργηση του BANCASSURANCE και η αποκλειστική διάθεση των ασφαλιστικών προϊόντων μέσα από το πρακτορειακό δίκτυο της εταιρείας. Ταυτόχρονα μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του Δ.Σ θα μπορούν να έχουν και το δικό τους πρακτορείο προκειμένου να τοποθετούν μικροκινδύνους.

Από ώρα σε ώρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από όλες τις πλευρές.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Bourgazas & Associates E.E: Δεν είμαστε πλέον εκπρόσωποι της City Insurance! Τι απαντά το Επικουρικό Κεφάλαιο για το ζήτημα των αποζημιώσεων;

Σε ένα ατελείωτο κομφούζιο εξελίσσεται η υπόθεση της City Insurance, με την αβεβαιότητα να εντείνεται όλο και περισσότερο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον