Ανάλυσέ το! Τροχαίο ατύχημα αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα με υλικές ζημίες και ελαφρύ τραυματισμό. Και οι δύο οδηγοί ισχυρίζονται ότι πέρασαν στη διασταύρωση με πράσινο φανάρι. Ποιος φέρει την ευθύνη;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανάλυσέ το! Δείτε ξανά την νέα εκπομπή του insuranceforum web tv «Aνάλυσέ το», με παρουσιαστή τον κ. Χρύσανθο Νικολάκο, Μεσίτη Ασφαλίσεων-Πραγματογνώμονα Μηχανικό της Prooptiki Insurance Brokers!

Το «Aνάλυσέ το» είναι μια εκπομπή κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύουμε και διερευνούμε περιπτώσεις ασφαλιστικών ζημιών, προ-ασφαλιστικών ελέγχων κλπ. Σε κάθε εκπομπή ο Χρύσανθος Νικολάκος μας παρουσιάζει πραγματικές περιπτώσεις ζημιών και προ-ασφαλιστικών ελέγχων, καθώς και το πώς αντιμετωπίστηκαν από όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων μερών (πελάτης, ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, πραγματογνώμονας, ασφαλιστική εταιρεία).

Παράλληλα με τη παρουσίαση των θεμάτων, ο κ. Νικολάκος απαντά σε ερωτήματα τηλεθεατών και θα δίνει λύσεις σε θέματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα των επαγγελματιών. Τέλος μπορείτε να στέλνετε και τα δικά σας θέματα, προκειμένου αυτά να συζητηθούν και να αναλυθούν κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας.

Στην χθεσινή εκπομπή αναλύσαμε την περίπτωση του τροχαίου ατυχήματος αυτοκινήτου με μοτοσικλέτα με υλικές ζημίες και ελαφρύ τραυματισμό- Και οι δύο οδηγοί ισχυρίζονται ότι πέρασαν στη διασταύρωση με πράσινο φανάρι. Ποιος φέρει την ευθύνη;

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το ατύχημα συνέβη τον 7/2019. Το αυτοκίνητο κινούταν στη οδό που απεικονίζεται στη παραπάνω φωτογραφία. Ο φωτεινός σηματοδότης απέχει 194,55m από τη ταμπέλα. Νωρίτερα αυτής (απόσταση 500m) υπάρχει σήμα που ορίζει την ανώτατη ταχύτητα στα 70km/h.

Το αυτοκίνητο κινούταν επί της οδού ως παραπάνω φωτογραφία και η μοτοσικλέτα επί του κάθετου -της παραπάνω οδού- δρόμου. Το ατύχημα συνέβη στη μέση της διασταύρωσης. Και οι δύο οδηγοί ισχυρίζονται ότι πέρασαν στη διασταύρωση με πράσινο φανάρι.

Ο οδηγός της μοτοσικλέτας έτυχε ελαφρού τραυματισμού και το αναλογικό ρολόι χειρός του, έσπασε κατά τη πτώση του, αποτυπώνοντας ωστόσο συγκεκριμένη ώρα ήτοι 17h.11m.

Στην έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα του αυτοκινήτου (Κ.Π.Δ.) που εγχείρισε η αρμόδια δημόσια αρχή καταγράφεται ότι κατόπιν ερώτησης ο μάρτυρας αποκρίθηκε πως (…οδηγούσα το υπ΄αριθμόν ΧΧΧ-0000 ΙΧΕ ιδιοκτησίας μου και κινούμουν στην τάδε οδό. Μετά τη ταμπέλα που υποδεικνύει ανώτατη ταχύτητα 70χλμ/ώρα, μείωσα την ταχύτητά μου αναλόγως. Διέρχομαι συχνά από εκείνο το σημείο. Φτάνοντας στο τέλος της οδού το φανάρι ήταν πράσινο και έτσι συνέχισα στη πορεία μου με σκοπό να στρίψω αριστερά στο κάθετο δρόμο. Όταν εισήλθα στη διασταύρωση επέπεσε πάνω μου η μοτοσικλέτα. Από το θόρυβο και από το τράνταγμα που ένιωσα στο τιμόνι κατάλαβα ότι η σύγκρουση ήταν σοβαρή. Πιστεύω ότι ο οδηγός της μηχανής πέρασε με κόκκινο και προκάλεσε το ατύχημά….)

Στην αντίστοιχη έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα της μοτοσικλέτας (Κ.Π.Δ.) που εγχείρησε η αρμόδια δημόσια αρχή  καταγράφεται ότι κατόπιν ερώτησης ο μάρτυρας αποκρίθηκε πως (…οδηγούσα την υπ΄αριθμόν ΧΧΧ-111  μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας μου και κινούμουν στην τάδε οδό. Κινούμουν με ταχύτητα μικρότερη των 50χλμ/ώρα. Φτάνοντας στη διασταύρωση το φανάρι ήταν πράσινο και έτσι συνέχισα τη ευθεία πορεία μου ώσπου ξαφνικά μου διέκοψε τη πορεία το υπ αριθμόν ΧΧΧ-0000  ΙΧΕ όπου και έπεσα πάνω του. Κατόπιν δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Πιστεύω ότι πέρασε με κόκκινο φανάρι….)

Αφενός από τα στοιχεία που αφορούν στις χρονικές εναλλαγές των επίδικων φωτεινών σηματοδοτών, προσκομισθέντα δε από τη αρμόδια δημόσια αρχή και από τη εταιρεία προγραμματισμού των αφετέρου από την επιτόπια αυτοψία και τη χρονομέτρησή των, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Φωτεινός σηματοδότης πορείας οχήματος

17h.09m.21s-Green

17h.10m.56s-Yellow

17h.11m.00s-Red

17h.11m.03s-Red

17h.12m.55s-Red

17h.13m.00s-Red

17h.13m.03s-Green

Φωτεινός σηματοδότης πορείας μοτοσικλέτας

17h.09m.21s-Red

17h.10m.56s-Red

17h.11m.00s-Red

17h.11m.03s-Green

17h.12m.55s-Yellow

17h.13m.00s-Red

17h.13m.03s-Red

 

Αν σας συνέβαινε να δώσετε συμβουλή επί αμοιβής για τη παραπάνω περίπτωση, ποια συμβουλή θα δίνατε; Δείτε την απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί!

Μπορείτε να μας στείλετε τις δικές σας υποθέσεις που θα θέλατε να αναλύσουμε στο press@insuranceinnovation.gr

Η εκπομπή «Aνάλυσέ το» μεταδίδεται από το insuranceforum web tv, από τη σελίδα μας στο Facebook καθώς και από το κανάλι της Insurance Innovation στο Youtube κάθε δεύτερη Δευτέρα στις 18:00!

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο