Μαύρος Γάτος

Αναθεώρηση προτεραιοτήτων στην ασφάλιση μετά το τέλος του lockdown

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Το πολυπόθητο τέλος στην περιπέτεια της Covid-19 μοιάζει πλέον πιο κοντά από ποτέ, με την επιστροφή στην κανονικότητα να ανατρέπει τις συνήθειες που μας επέβαλλε η πανδημία, επαναπροσδιορίζοντας τις προτεραιότητές μας. Το άνοιγμα των μετακινήσεων και του τουρισμού, καθώς και η σταθεροποίηση του υιικού φορτίου πρόκειται να αναδιαμορφώσουν τις ανάγκες των καταναλωτών, επαναφέροντας το τοπίο των ασφαλίσεων στην προ Covid-19 εποχή.

Ο κύριος κλάδος που δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι αναμφίβολα ο κλάδος των αυτοκινήτων. Οι περιορισμοί μετακίνησης και τα αλλεπάλληλα lockdowns περιόρισαν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων, αυξάνοντας παράλληλα τον αριθμό των ανασφάλιστων και των υπασφαλισμένων οχημάτων.

Η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού πρόκειται να δώσει μία νέα ώθηση στο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτων, με την παραγωγή ασφαλίστρων σταδιακά να ενισχύεται, αγγίζοντας  τα επίπεδα προ πανδημίας. Ασφαλώς, η αύξηση της κυκλοφορίας θα συμβάλλει και στην ελάττωση των τιμολογιακών μειώσεων στα ασφάλιστρα, δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης των ζημιών.

Όσον αφορά τον κλάδο υγείας, η πανδημία κατάφερε να εντείνει το ενδιαφέρον των πολιτών, υπενθυμίζοντας τους την σημασίας της πρόληψης και της έγκυρης κάλυψης των μελλοντικών αναγκών. Μάλιστα σημαντική ήταν η αύξηση που παρατηρήθηκε στον κλάδο από τις νεότερες γενιές, τις οποίες η ασφαλιστική αγορά προσπαθούσε χρόνια να προσεγγίσει.

Το στοίχημα της όλης υπόθεσης λοιπόν είναι αν θα καταφέρει η ασφαλιστική βιομηχανία να διατηρήσει το κοινό της και μετά την πανδημία. Κομβικής σημασίας για τον κλάδο υγείας είναι και ο επαναπροσδιορισμός των σχέσεων και της συνεργασίας των ασφαλιστικών εταιριών με τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, με τις καλύψεις αλλά και τις αποζημιώσεις να τίθενται σε νέα βάση, έπειτα από τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου στην ομάδα της Ιnsurance Innovation

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τη δημοσιογραφική ομάδα της Insurance Innovation για την ευκαιρία που έδωσε στην ΠΟΑΔ