Μαύρος Γάτος

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα ανασφάλιστα: Πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα χωρίς ασφάλιση

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και της Επιτροπής Αυτοκινήτων ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ξεπερνά τις 550.000, καταγράφοντας ραγδαία αύξηση εντός του 2020.

Ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν 643.718 έλεγχοι -ερωτήματα από την Τροχαία-Λιμεναρχείο-ΑΑΔΕ κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 56.757 ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 8,82% των συνολικών οχημάτων που ελέγχθηκαν. Όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάς «Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τα ασφαλισθέντα οχήματα που το 2019 ανέρχονταν σε 6.261.993 μονάδες, το 2020 κυμάνθηκαν σε 6.299.174 οχήματα τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση ανασφάλιστων οχημάτων 555.402 οχήματα.»

Όπως σημειώνει ο κύριος Ζορμπάς για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να γίνει εφικτός ο ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και η εφαρμογή των διατάξεων της Νομοθεσίας.

Είναι γεγονός ότι οι προσπάθειες των ασφαλιστικών φορέων και της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς, με το φαινόμενο να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και τους παραβάτες να μην δείχνουν να επηρεάζονται από τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Ασφαλώς, το κόστος των ανασφάλιστων αυτοκινήτων έχει ως άμεσο θύμα όχι μόνο το ελληνικό κράτος αλλά και τους νομοταγείς πολίτες, δεδομένου ότι σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατύχημα παραμένουν εκτεθειμένοι.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

H Ηellas Direct προετοιμάζει την είσοδό της στη Ρουμάνικη αγορά! Πώς συνδέεται η απόφασή της με την City Insurance;

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Hellas Direct, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, προετοιμάζει την είσοδό της στη

Η υπόσχεση για το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας εξαρτάται πλέον από την ασφαλιστική βιομηχανία

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου, Η συζήτηση περί μαγικών φαρμάκων για την απώλεια βάρους αποτελεί ένα σύνηθες θέμα συζήτησης, τόσο στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο, όσο