Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τα ανασφάλιστα: Πάνω από μισό εκατομμύριο οχήματα χωρίς ασφάλιση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και της Επιτροπής Αυτοκινήτων ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων ξεπερνά τις 550.000, καταγράφοντας ραγδαία αύξηση εντός του 2020.

Ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επισημαίνει ότι το 2020 πραγματοποιήθηκαν 643.718 έλεγχοι -ερωτήματα από την Τροχαία-Λιμεναρχείο-ΑΑΔΕ κατά τους οποίους εντοπίστηκαν 56.757 ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία αντιστοιχούν στο 8,82% των συνολικών οχημάτων που ελέγχθηκαν. Όπως αναφέρει ο κ. Ζορμπάς «Αν λάβουμε υπόψιν μας ότι τα ασφαλισθέντα οχήματα που το 2019 ανέρχονταν σε 6.261.993 μονάδες, το 2020 κυμάνθηκαν σε 6.299.174 οχήματα τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση ανασφάλιστων οχημάτων 555.402 οχήματα.»

Όπως σημειώνει ο κύριος Ζορμπάς για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, προκειμένου να γίνει εφικτός ο ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και η εφαρμογή των διατάξεων της Νομοθεσίας.

Είναι γεγονός ότι οι προσπάθειες των ασφαλιστικών φορέων και της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς, με το φαινόμενο να αναπτύσσεται όλο και περισσότερο και τους παραβάτες να μην δείχνουν να επηρεάζονται από τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Ασφαλώς, το κόστος των ανασφάλιστων αυτοκινήτων έχει ως άμεσο θύμα όχι μόνο το ελληνικό κράτος αλλά και τους νομοταγείς πολίτες, δεδομένου ότι σε περίπτωση που σημειωθεί κάποιο ατύχημα παραμένουν εκτεθειμένοι.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο