Μαύρος Γάτος

Αποχωρεί και η METLIFE μετά την ΑΧΑ;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του insuranceforum.gr το οποίο επικαλείται πηγές του Bloomberg η Metlife ετοιμάζει βαλίτσες για να αποχωρήσει απο την Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως η “μαμά” εταιρεία θέλει να “διώξει” απο πάνω της μονάδες που δέν είναι τόσο κερδοφόρες και ταυτόχρονα να βάλει “ζεστό” χρήμα στο ταμείο.

Το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του bloomberg, η MetLife Inc. επεξεργάζεται την πώληση ορισμένων ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, στοχεύοντας στον εξορθολογισμό των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της.

Ο αμερικανικός γίγαντας ασφάλισης ζωής που εδρεύει στη Νέα Υόρκη έχει ήδη ξεκινήσει τις επαφές για να διερευνήσει τις επιλογές του για μονάδες στην Ελλάδα, την Πολωνία και την Ουκρανία. Οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αποτιμηθούν σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ (603 εκατομμύρια δολάρια), ενώ η κάθε πώληση πιθανότατα θα προσελκύσει διαφορετικές ανταγωνιστικές ασφαλιστικές εταιρείες. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, αν και δεν είναι βέβαιο το εάν εν τέλει θα καταλήξουν σε κάποια συναλλαγή, ενώ δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο επίσημο ανακοινωθέν από την εταιρεία, με τον εκπρόσωπο της MetLife να αρνείται να σχολιάσει το γεγονός.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife Michel Khalaf δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη του Φεβρουαρίου ότι η εταιρεία εξετάζει το κλάδεμα των χαρτοφυλακίων της. Μάλιστα, το 2019 ήταν σε συνομιλίες με την Ιταλική Assicurazioni Generali SpA για την πώληση ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν καρπούς, καθώς υπήρχε έντονη διαφωνία ως προς τις τιμές.

Οι δραστηριότητες της εταιρείας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική παρουσίασαν προσαρμοσμένα κέρδη 327 εκατομμυρίων δολαρίων το 2020, από 282 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Η MetLife ενώνει άλλους ασφαλιστές, συμπεριλαμβανομένων των Allianz SE , Aviva Plc και AXA SA, επιδιώκοντας να μειώσει την έκθεσή της σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg, αυτές οι προσπάθειες επιβεβαιώνουν ότι η αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών που στοχεύουν στον ευρωπαϊκό ασφαλιστικό κλάδο αυξάνεται κατά 79% στα 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια τους τελευταίους 12 μήνες.

Πηγή: www.insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο