Μαύρος Γάτος

Άργησε αλλα μίλησε! Ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου έπειτα από το άρθρο του Μαύρου Γάτου για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου!

Facebook
Twitter
LinkedIn
"Πετάει" η Mega Brokers! Άργησε αλλα μίλησε! Ο Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου έπειτα από το άρθρο του Μαύρου Γάτου για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου!

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στο Action 24 (19/05/2023), με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ήταν ένα αυτογκόλ στο 95′ “, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι σε μία εποχή όπου οι απλήρωτες εισφορές στον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ είναι παράλογο να μιλάμε για αύξηση των εισφορών”.

Σημείωσε ακόμη ότι αν το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμοστεί, τότε ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών δεν θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, εξηγώντας πως την περίοδο εφαρμογής του “νόμου Κατρούγκαλου”, έκλεισαν 10.000 ατομικές επιχειρήσεις μόνο στο Ε.Ε.Α. σε μόλις 1, 5 χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ακόμη ότι ο κόσμος της επιχειρηματικότητας επιζητά χαμηλούς τόνους στο πλαίσιο μίας συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων. “Δεν αντέχει μια τραυματισμένη κοινωνία όπως η δική μας τέτοιες άστοχες δηλώσεις που φέρνουν ανησυχία και ανασφάλεια”, επισήμανε.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο οποίος χαρακτήρισε άστοχη τη συγκεκριμένη δήλωση, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον εμπορικό – επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αντί να καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους όπως είναι προκαταβολή φόρου και να μιλήσουμε για το πως θα έρθουν παραγωγικές επενδύσεις ούτως ώστε να έχουμε και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, επαναφέρουμε επώδυνες μνήμες για την επιχειρηματικότητα”.

Πηγή: eea.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Δημήτρης Γαβαλάκης Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Αθήνας.

Θέλετε να μάθετε για την ασφάλιση επιχειρήσεων στην χώρα μας; Ο Δημήτρης Γαβαλάκης μας ενημερώνει!!

Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε