Αργησε λίγο το Ε.Ε.Α να ζητήσει παράταση για τις επαναπιστοποιήσεις

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Λίγο αργοπορημένα αντέδρασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο μεγάλο ζήτημα των επαναπιστοποιήσεων που έχει προκύψει εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Τα λέγαμε τα ξανα λέγαμε, είχε βουίξει η αγορά αλλά μόλις εχθές ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε με επιστολή του προς το Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββό να βρεθεί κάποια λύσει στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ασφαλιστικό site του E.E.A  “Το Ε.Ε.Α. ζητά εύλογη χρονική παράταση στη δυνατότητα επαναπιστοποίησης ώστε να ενεργήσουν ανάλογα όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουν συμπληρώσει τις υποχρεωτικές ώρες εκπαίδευσης. Η παρέμβαση του Ε.Ε.Α. και το αίτημά του στους αρμοδίους να προβούν σε ανάλογους χειρισμούς, αποσκοπεί στο να αποφευχθούν οι ακραίες συνέπειες για τους επαγγελματίες αυτούς και να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα το επάγγελμά τους.”

Δέ χρειαζόταν να περάσουν δύο μήνες και χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ψάχνουν να βρούν άκρη για το υπόλοιπο των ωρών τους προκειμένου το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας να αποφασίσει μία παρέμβαση για να βρεθεί λύση.

Εν τω μεταξύ ο μαύρος γάτος πληροφορείται πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που χρειάζονται ώρες επαναπιστοποίησης ξεπερνάνε τους 2.500 χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Οι πληροφορίες για την στάση της ΔΕΙΑ και της Τράπεζας Της Ελλάδος διίστανται.  Αλλες πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση και άλλες πως για χάρη κάποιων…..θα δοθεί επιτέλους αυτή η παράταση που πιθανότατα θα αφορά 6 έως 12 μήνες.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Γιώργος Νίκος: «Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας»

Ο Νίκος Γεώργιος είναι 34 χρονών και έχει καταγωγή από το Λιβαδερό Κοζάνης. Εργάζεται ως Ασφαλιστικός Πράκτορας, είναι ιδιοκτήτης δύο ασφαλιστικών πρακτορείων