Αργησε λίγο το Ε.Ε.Α να ζητήσει παράταση για τις επαναπιστοποιήσεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λίγο αργοπορημένα αντέδρασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στο μεγάλο ζήτημα των επαναπιστοποιήσεων που έχει προκύψει εδώ και σχεδόν δύο μήνες.

Τα λέγαμε τα ξανα λέγαμε, είχε βουίξει η αγορά αλλά μόλις εχθές ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου ζήτησε με επιστολή του προς το Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαββό να βρεθεί κάποια λύσει στο πρόβλημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ασφαλιστικό site του E.E.A  “Το Ε.Ε.Α. ζητά εύλογη χρονική παράταση στη δυνατότητα επαναπιστοποίησης ώστε να ενεργήσουν ανάλογα όσοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουν συμπληρώσει τις υποχρεωτικές ώρες εκπαίδευσης. Η παρέμβαση του Ε.Ε.Α. και το αίτημά του στους αρμοδίους να προβούν σε ανάλογους χειρισμούς, αποσκοπεί στο να αποφευχθούν οι ακραίες συνέπειες για τους επαγγελματίες αυτούς και να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα το επάγγελμά τους.”

Δέ χρειαζόταν να περάσουν δύο μήνες και χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ψάχνουν να βρούν άκρη για το υπόλοιπο των ωρών τους προκειμένου το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας να αποφασίσει μία παρέμβαση για να βρεθεί λύση.

Εν τω μεταξύ ο μαύρος γάτος πληροφορείται πως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές που χρειάζονται ώρες επαναπιστοποίησης ξεπερνάνε τους 2.500 χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

Οι πληροφορίες για την στάση της ΔΕΙΑ και της Τράπεζας Της Ελλάδος διίστανται.  Αλλες πηγές αναφέρουν πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία παράταση και άλλες πως για χάρη κάποιων…..θα δοθεί επιτέλους αυτή η παράταση που πιθανότατα θα αφορά 6 έως 12 μήνες.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η