Μαύρος Γάτος

AXA και Microsoft ενώνονται για τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας υγειονομικής περίθαλψης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός όμιλος AXA συνεργάζεται με τη Microsoft για τη δημιουργία μιας ψηφιακής πλατφόρμας υγειονομικής περίθαλψης, η οποία θα επιτρέπει στο κοινό την πρόσβαση σε ένα εικονικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Tο νέο αυτό εγχείρημα στηρίζεται στην παγκόσμια εμβέλεια της AXA, στην μακρόχρονη εμπειρία των ανθρώπων της στον τομέα της υγείας και της ασφάλισης, στις δεξιότητες αρχιτεκτονικής επιχειρήσεων και τεχνολογίας, καθώς και τη βαθιά εμπειρία της Microsoft στα υπολογιστικά μοντέλα που βασίζονται στο cloud, στην τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και σε μια σειρά συνεργασιών με κλινικούς συνεργάτες και τρίτους προμηθευτές.

Η νέα πλατφόρμα θα βασιστεί στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας στο Microsoft Cloud για την Υγειονομική περίθαλψη, συμπεριλαμβανομένου του Azure API for FHIR, που επιτρέπει την πρόσβαση στις πληροφορίες των ασθενών χωρίς να θέτει σε κίνδυτο το απόρρητο των ασθενών.

Η ψηφιακή πλατφόρμα υγειονομικής περίθαλψης θα συνδέει τις υπηρεσίες ψηφιακής υγείας που προσφέρει η AXA για να υποστηρίζει τους πελάτες της σε κάθε στάδιο της εμπειρίας τους στην ηλεκτρονική υγεία. Το φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών θα περιλαμβάνει ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης και πρόληψης, ένα ιατρικό θυρωρείο, μια διεπαφή τηλεδιάσκεψης, ένα ψηφιακό “θησαυροφυλάκιο” εγγράφων, υπηρεσίες οικιακής φροντίδας (π.χ. παράδοση φαρμάκων) ή έναν κατάλογο επαγγελματιών υγείας. Επιπλέον, η πλατφόρμα θα αναλύσει τα σιλό των υπηρεσιών υγείας για τη βελτίωση της έρευνας, των θεραπειών και της πρόληψης ασθενειών.

Αυτό το οικοσύστημα είναι προσαρμοσμένο στις προσφορές φροντίδας και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών δικτύων υγείας. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης, τηλε-επισκέψεις και ένα ιατρικό θυρωρείο για τη διευκόλυνση του καθορισμού ραντεβού, ξεκίνησε με επιτυχία στα τέλη του 2020. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή σε όλους τους πελάτες της AXA στη Γερμανία και την Ιταλία, με προσαρμοσμένες υπηρεσίες. Η υπηρεσία θα αναπτυχθεί έως το 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ελβετία και θα ακολουθηθούν και άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Microsoft και η AXA θα συνεργαστούν με εταίρους για τον περαιτέρω εμπλουτισμό της πλατφόρμας και για την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Μακροπρόθεσμα, η πλατφόρμα στοχεύει να επιτρέψει την ενσωμάτωση υπηρεσιών τρίτων, με τη φιλοδοξία να δημιουργήσει μια ανοιχτή, παγκόσμια υπηρεσία για παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς, ανεξάρτητα από το αν είναι πελάτες της AXA.

Με τις δαπάνες για την υγεία να ξεπερνούν την αύξηση του ΑΕΠ τα επόμενα 15 χρόνια σχεδόν σε κάθε χώρα του ΟΟΣΑ (σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ), όλοι οι φορείς υγείας πρέπει να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους και να ανταποκριθούν στην υπόσχεση για χαμηλότερο κόστος και πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες.

“Η AXA είναι παγκόσμιος ηγέτης στην υγειονομική περίθαλψη. Οι στόχοι μας σε αυτόν τον τομέα συγκαταλέγονται στις κορυφαίες προτεραιότητες του στρατηγικού μας προγράμματος Driving Progress 2023 Αυτή η φιλοδοξία ενισχύεται περαιτέρω σήμερα ενόψει της τρέχουσας ιστορικής παγκόσμιας κρίσης δημόσιας υγείας.
Σε πολλές χώρες, ο κατακερματισμός, η πολυπλοκότητα και το κόστος των συστημάτων υγείας αποτελούν εμπόδιο στην πρόσβαση στη φροντίδα. Αυτό το νέο οικοσύστημα υπηρεσιών που έχουμε αναπτύξει με τη Microsoft είναι ένας ισχυρός μοχλός που παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στις καλύτερες λύσεις υγειονομικής περίθαλψης. Απεικονίζει επίσης τον καθοριστικό ρόλο της τεχνολογικής εμπειρογνωμοσύνης της AXA στην επιτυχία της στρατηγικής Payer to Partner”
, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AXA, Thomas Buberl.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από