Μαύρος Γάτος

City Insurance: Ασφαλιστικές εταιρείες εντός και εκτός Ρουμανίας διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο της με πάνω από 3 εκατ. πελάτες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι τουλάχιστον 2 εταιρείες, μια εκ των οποίων και εκτός Ρουμανίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του χαρτοφυλακίου της City Insurance, σύμφωνα με πληροφορίες του economica.net.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ρουμανικού μέσου ενημέρωσης, μια από τις εταιρείες που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους είναι η Allianz Țiriac, η οποία αποτελεί τη πιο κερδοφόρα και σταθερή ασφαλιστική εταιρεία στην αγορά της Ρουμανίας. Η δεύτερη εταιρεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι μια μικρή ασφαλιστική εταιρεία fintech που επιθυμεί να εισέλθει δυναμικά στην ρουμάνικη αγορά, το όνομα της οποίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό.

Υπενθυμίζεται ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της εταιρείας εάν δεν λήξουν από μόνα τους, θα τερματιστούν εντός 90 ημερών από την έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης. Ωστόσο, το χαρτοφυλάκιο της City Insurance αποτελεί πόλο έλξης όχι τόσο για τα ίδια τα ασφαλιστήρια συμβόλαια, αλλά για τα δεδομένα τα οποία περιέχουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρτοφυλάκιο της City Insurance είναι εξαιρετικά μεγάλο, απαριθμώντας πάνω από 3 εκατ. πελάτες. Συνεπώς αν μεταβιβαστεί σε μία νέα εταιρεία τότε αυτή θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει το εύρος του πελατολογίου της City Insurance ακόμη και για ασφαλιστήρια συμβόλαια εκτός του κλάδου των αυτοκινήτων.

Πηγή: economica.net

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Δημήτρης Γαβαλάκης Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Αθήνας.

Θέλετε να μάθετε για την ασφάλιση επιχειρήσεων στην χώρα μας; Ο Δημήτρης Γαβαλάκης μας ενημερώνει!!

Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε