ΕΕΘ: Ελλιπής η λίστα των ΚΑΔ που ανακοίνωσε το Υπουργείο

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ελλιπής είναι η λίστα με τα επαγγέλματα που εντάσσονται στα μέτρα υποστήριξης, τονίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σχολιάζοντας το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών.
Από τη λίστα λείπουν επαγγέλματα που έχουν πληγεί από την πανδημία όπως αυτό του μεσίτη ακινήτων, του λογιστή, του συμβούλου επιχειρήσεων και του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Επίσης, γίνεται αναφορά σε «κύριο Κ.Α.Δ.» ενώ θα πρέπει να αφορά και τους δευτερεύοντες, κάτι που το ΕΕΘ επισημάνει σε επείγουσα επιστολή του προέδρου του Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον Υπουργό Οικονομικών.
«Από το πρωί λαμβάνουμε τα πλήρως δικαιολογημένα παράπονα των μελών μας, που εργάζονται ως μεσίτες ακινήτων, λογιστές, σύμβουλοι επιχειρήσεων και ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, οι κλάδοι των οποίων παρουσιάζουν μηδενικό κύκλο εργασιών τις τελευταίες ημέρες, λόγω της ανησυχίας των πολιτών αλλά και του μέτρου της εθελοντικής απομόνωσης, το οποίο συνιστούν οι ειδικοί αλλά και η κυβέρνηση. Συνεπώς καλούμε την κυβέρνηση να διορθώσει το λάθος της και να συμπεριλάβει στον κατάλογο και τα επαγγέλματα αυτά αλλά και άλλα τα οποία ενδεχομένως έχει παραλείψει.
Μέχρι την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπάρχει ακόμη χρόνος», τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο Μιχάλης Ζορπίδης.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο