Έγκριση της ΤτΕ για την εξαγορά της MetLife από την ΝΝ! Οι ανατροπές που φέρει η εν λόγω συγχώνευση και οι νέοι άσσοι στο “μανίκι” της ΝΝ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Πιστωτικών & Ασφαλιστικών Θεμάτων (ΕΠΑΘ) της ΤτΕ η εξαγορά της MetLife από τον Ολλανδικό Όμιλο ΝΝ, έπειτα από απόφαση η οποία ελήφθη στις 19 Ιανουαρίου του 2022.

Το deal μεταξύ των δύο εταιρειών οδεύει προς ολοκλήρωση με ταχύτατους ρυθμούς, δεδομένου ότι έχει λάβει ήδη την έγκριση της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία  έδωσε την συγκατάθεσή της λίγες μέρες πριν από την αλλαγή του έτους για την απόκτηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Metlife σε Ελλάδα και Πολωνία.

Η σύζευξη της ΝΝ με τη MetLife πρόκειται να εκτοξεύσει στην πρώτη θέση τον ολλανδικό όμιλο στη συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της ελληνικής αγοράς, καθώς με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το 2020, η παραγωγή ασφαλίστρων της ΝΝ διαμορφώνεται στα 470,8 εκατ. ευρώ, με το αντίστοιχο ποσό για τη MetLife να αγγίζει τα 285,1 εκατ. ευρώ.

Συνεπώς, έπειτα από την απόκτηση των δραστηριοτήτων της MetLife, η συνολική παραγωγή της ΝΝ ξεπερνά τα 755 εκατ. ευρώ, μέγεθος που την καθιστά τη Νο1 εταιρεία στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, αποκαθηλώνοντας την Εθνική Ασφαλιστική από την πρώτη θέση.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η ΝΝ κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή αποκλειστικά με την παραγωγή συμβολαίων ζωής, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της και στον κλάδο των ομαδικών συμβολαίων ασφάλισης, στον οποίο η MetLife πρωτοστατεί στην Ελλάδα.

Επιπλέον, μέσω της οικειοποίησης των δραστηριοτήτων της MetLife, η ΝΝ αποκτά ένα ακόμη πλεονέκτημα στην εγχώρια αγορά, καθώς η εξαγορά αυτή της δίνει πρόσβαση σε ένα μεγάλο δίκτυο συνεργατών, ενισχύοντας τις δραστηριότητές της στο χώρο της διαμεσολάβησης.

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η ΝΝ Group θα έχει υπό τον έλεγχό της το 18% του συνόλου της ασφαλιστικής παραγωγής και το 31% του κλάδου ζωής και υγείας.

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο