Μαύρος Γάτος

Ελλάδα: Πληροφορίες για εξαγορά μεγάλης πρακτορειακής εταιρείας απο εκπρόσωπο ασφαλιστικής εταιρείας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Σημερινό δημοσίευμα του underwriter.gr αναφέρει πως το επόμενο διάστημα επίκειται εξαγορά παλαιάς μεσιτικής εταιρείας από ξένο όμιλο ο οποίος έχει ήδη προχωρήσει σε πολλαπλές εξαγορές εταιρειών διαμεσολάβησης.

Μεγάλη κινητικότητα παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στην ασφαλιστική αγορά όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για εξαγορές χαρτοφυλακίων ακόμη και για πρακτορειακές επιχειρήσεις από μεγαλύτερα σχήματα.

Ενώ τα τελευταία χρόνια παρατηρήσαμε αποχωρήσεις ασφαλιστικών εταιρειών από την Ελλάδα καθώς και εξαγορές σήμερα βλέπουμε πως οι κινήσεις εξαγορών έχουν μετακινηθεί από το επίπεδο των ασφαλιστικών εταιρειών στα πρακτορειακά δίκτυα.

Τελευταία δημοσιοποιημένη είσοδος ασφαλιστικής εταιρείας σε πρακτορειακή είναι αυτή της Hellas Direct στο μετοχικό κεφάλαιο της 3p Insurance με μειοψηφικό πακέτο.

Επίσης, μαθαίνουμε πως εδώ και μερικές ημέρες έχουν «δώσει τα χέρια» μεγάλη εταιρεία η οποία εκπροσωπεί ασφαλιστική εταιρεία από το εξωτερικό, με ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά πρακτορεία της χώρας το οποίο έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη τη χώρα.

Το συγκεκριμένο deal αν και δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, επιβεβαιώνεται δημοσιογραφικά και «θα ταράξει τα νερά» του κλάδου, δεδομένης της δυναμικής και των δύο πλευρών.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από