Ενταξη των ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης: Απο πότε το Ε.Ε.Α κάνει ανακοινώσεις πρίν τον Υπουργό κ.Σταικούρα;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Καταρχήν να αναφέρουμε πως ο μαύρος γάτος είναι απόλυτα θετικός στην ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης λόγω COVID 19. Αλλωστε αυτό είναι ξεκάθαρο απο όλα όσα αναφέρουμε είτε εδώ καθημερινά είτε απο το insuranceforum.gr αλλα και μέσω πολλών άλλων ενεργειών που γίνονται.

Παρόλα αυτά εντύπωση προξένησε το γεγονός οτι χωρίς να υπάρχει ουδεμία επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργού κ. Σταικούρα ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου προχώρησε εχθές (!!!) 25η Μαρτίου , ημέρα αργίας, σε ανακοίνωση-δήλωση μέσω της ασφαλιστικής ιστοσελίδας του E.E.A μέσα απο την οποία ουσιαστικά……ανακοίνωνε την ένταξη της διαμεσολάβησης στα μέτρα της κυβέρνησης!

Πιό συγκεκριμένα – ξαναλέμε χωρίς καμία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση – αναφέρει το δημοσίευμα το οποιο υπογράφεται απο τους κ.κ Χατζηθεοδοσίου & Γαβαλάκη τα εξής:

Ύστερα από τη διαρκή παράθεση των επιχειρημάτων ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε επικοινωνία που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου δεσμεύτηκε ότι θα ενταχθεί από τον Απρίλιο ο κλάδος στους πληττόμενους από την κρίση.

Όπως συζητήθηκε η έως τώρα μη ένταξη οφείλεται στην καταγραφή του τζίρου των ασφαλίστρων η οποία δεν έδειξε, ευτυχώς, αξιοσημείωτη κάμψη όπως σε άλλους κλάδους τον μήνα Μάρτιο.

Ωστόσο η κυβέρνηση αξιολογώντας τα στοιχεία που της έχουν από το Ε.Ε.Α. προσκομιστεί αναγνωρίζει το τι έπεται και προχωρεί από τον ερχόμενο μήνα στην ένταξη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στον πρόγραμμα στήριξης.

Με δεδομένη τη θετική αυτή έκβαση το Ε.Ε.Α. συνεχίζει τις συζητήσεις με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος διερευνώντας λύσεις στο θέμα την αποφυγής ακυρώσεων συμβολαίων προκειμένου να στηριχθούν και οι πολίτες και ευρύτερα η ιδιωτική ασφάλιση.

Και συνεχίζε αναφέροντας τις ευχαριστίες του προς όλα τα υπολοιπα σωματεία και φορείς της ασφαλιστικής αγοράς! 

Το Ε.Ε.Α. και η επιτροπή διαμεσολάβησης ευχαριστεί θερμά όλους τους επαγγελματίες του κλάδου για την συστράτευση καθώς και τα Σωματεία από όλη τη χώρα που συντέλεσαν στην επιτυχή έκβαση του αιτήματος και τα οποία συνεχίζουν να συντελούν στην προσπάθεια στήριξης, ανάδειξης, και προόδου του κλάδου.

Εκφράζει βαθιά εκτίμηση για τη συλλογικότητα που έχει κατακτηθεί και οδηγεί σε επιτυχίες.

Είναι ευνόητο ότι τόσο το Ε.Ε.Α. όσο και η Επιτροπή Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης αναγνωρίζοντας τη βαριά ευθύνη του ρόλου που τους έχει αποδοθεί από το σύνολο των επαγγελματιών της χώρας και των φορέων εκπροσώπησής τους να προτάσσουν το δίκαιο του επαγγέλματος, το συμφέρον του κλάδου και να διεκδικούν γι΄αυτόν, θα συνεχίσουν άκαμπτα το έργο που έχουν ξεκινήσει και αποδίδει καθημερινά αποτελέσματα.

Και για ποιόν λόγο να μήν ευχαριστήσουν όλοι οι υπόλοιποι φορείς το Ε.Ε.Α που όλο αυτό το διάστημα αγωνίστηκαν για κάτι που ακόμη….δέν έχει ανακοινωθεί…. για την πολύτιμη υποστήριξη?

Να αρχίσουμε να αναφέρουμε τις πιέσεις και τις επιστολές και τα τηλέφωνα που έχουν γίνει απο δεκάδες τοπικούς φορείς, απο την ΠΟΑΔ, απο τον Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη αλλα και (προφανώς το έχουν ξεχάσει στο Ε.Ε.Α) απο την πρώτη επιτροπή για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση στην χώρα που ξεκίνησε απο το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Ζορπίδη? 

(Αυτά για να θυμίζουμε πως η επιτροπή διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α έγινε πολύ πιο μετά…..)

Ευελπιστώντας όντως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να ενταχθούν στα μέτρα το αργότερο έως την 1η Απριλίου και…..να έχουν τα ίδια οφέλη με όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες. Γιατί έχουμε ακούσει και για αυτό διάφορα….

Δύο λοιπόν τα ερωτήματα του μαύρου γάτου:

1ον. Για ποιόν λόγο και με ποιά εξουσιοδότηση ανακοινώθηκε απο το Ε.Ε.Α η είσοδος των ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης πρίν το κάνει…..ο κ. Υπουργός;

2ον. Γιατί βιάστηκε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου να το ανακοινώσει….την ώρα που όλοι μας τρώγαμε μπακαλιάρο σε ημέρα αργίας;

3ον. Σε ποιά κατηγορία θα ενταχθούν οι ΚΑΔ των διαμεσολαβητών και ποιά προνόμια θα έχουν ; Ισχύει οτι θα έχουν πολύ λιγότερα προνόμια σε σχέση με την αρχική κατηγορία υποστήριξης;

Ενταξη των ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης: Απο πότε το Ε.Ε.Α κάνει ανακοινώσεις πρίν τον Υπουργό κ.Σταικούρα; 1

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν