Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον αέρα, με τους οδηγούς να καλούνται να συνάψουν άμεσα νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αναζητώντας νέα ασφαλιστική στέγη.

Έπειτα από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ρουμανικής εταιρείας City Insurance από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας της χώρας, οι 180.000 ασφαλισμένοι της στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι εντός 30 ημερών να προχωρήσουν στη σύναψη ενός νέου συμβολαίου σε νέο πάροχο, καθώς μετά το πέρας των 30 ημερών το όχημά τους θα θεωρείται ανασφάλιστο. Σε περίπτωση που στο διάστημα το οποίο μεσολαβεί από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του ασφαλιστικού φορέα έως και τη σύναψη του νέου συμβολαίου προκληθεί κάποιο ατύχημα, την κάλυψη των ζημιών αναλαμβάνει το επικουρικό ταμείο ασφάλισης.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η αποζημίωση δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετες καλύψεις που ενδεχομένως προβλέπονταν στο αρχικό συμβόλαιο, όπως για παράδειγμα η κάλυψη κλοπής ή θραύσης κρυστάλλων, ενώ δεν ισχύουν ασφαλώς και οι καλύψεις τυχόν μεικτής ασφάλισης.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα ασφάλιστρα τα οποία έχουν καταβληθεί στη City Insurance, ανεξάρτητα από την ημερομηνία ανανέωσης του συμβολαίου, τα χρήματα δεν επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη του οχήματος και δεν μεταβιβάζονται στη νέα ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξει εκείνος για να ασφαλίσει εκ νέου το όχημά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η City Insurance δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E, και είχε τεθεί προ τεσσάρων μηνών σε καθεστώς ειδική διαχείρισης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγει από οικονομικό αδιέξοδο και να ανακτήσει τον έλεγχο του χαρτοφυλακίου της.

Με πληροφορίες από το carandmotor.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν