Μαύρος Γάτος

Επειτα απο το άρθρο του μαύρου γάτου περι “αλαλούμ” με τις εκδόσεις πιστοποιητικών απο το solon.gov το Ε.Ε.Α βρήκε λύση!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Είναι πολύ θετικό το γεγονός οτι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΑΘηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης αμέσως μετά το δημοσίευμα του mavrosgatos.gr και του insuranceforum.gr σχετικά με το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση έκδοσης των πιστοποιητικών περι μή πτώχευσης (πιστοποιητικά που είναι αναγκαία για την ανανέωση των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών) βρήκαν λύση και μάλιστα υιοθετώντας ακριβώς την πρόταση του Μαύρου Γάτου!

Δείτε εδώ το χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ

Συγκεκριμένα  τη διευκόλυνση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα, ώστε να ανανεώνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ξεπερνώντας με «αυτοδήλωσή τους» τον σκόπελο της χρονικής καθυστέρησης που προκαλεί η αναμονή έκδοσης των 2 απαραίτητων πιστοποιητικών «περί μη πτώχευσης» και μη ένταξης σε «στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση» πέτυχε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου, του προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς ενημερώθηκε ότι περίπου 5 χιλιάδες επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα απευθύνονται στα Πρωτοδικεία για την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών.

Στον υπουργό, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, τεκμηριώθηκε από τους εκπροσώπους της διοίκησης του Ε.Ε.Α. η αναγκαία παρέμβασή του, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην ανανέωση της άδειάς τους και να αποφύγουν τυχόν απρόοπτα εξαιτίας της χρονοκαθυστέρησης, λόγω φόρτου εργασίας των Πρωτοδικείων να εκδώσουν : 1. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης, ή περί πτωχευτικής αποκατάστασης και 2. Πιστοποιητικό ότι, ο αιτών δεν έχει υποβληθεί σε στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση)

Προτάθηκε ως λύση και έγινε αποδεκτή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί στο πλαίσιο ανανέωσης της άδειάς του να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση -αυτοδήλωση- για την ύπαρξη των δύο πιστοποιητικών και ακολούθως το Επιμελητήριο να ελέγχει μαζικά, την αντικειμενικότητα των δηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να καταρτιστεί και να εγκριθεί η σχετική ρύθμιση την οποία και αποδέχθηκε ο υπουργός κ. Κ. Τσιάρας σε εφαρμογή της κυβερνητικής προσπάθειας για αποφυγή, παραμερισμό και άρση γραφειοκρατικών εμποδίων.

Να επισημανθεί ότι η αναμενόμενη ρύθμιση δε δεσμεύει τους ενδιαφερόμενους άμεσα ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να λάβουν τα πιστοποιητικά μέσω των διαδικασιών (www.solon.gov.gr) που ισχύουν σήμερα, τα οποία και θα καταθέσουν στα Επιμελητήρια, ώστε να μη καθυστερήσουν την ανανέωση της άδειάς τους.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Σύλλογος Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Σερρών ζητά την ένταξη των διαμεσολαβητών σε προγράμματα χρηματοδότησης & ανάπτυξης

Την ένταξη του κλάδου στα σχεδιαζόμενα προγράμματα οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των επιχειρήσεών αιτείται μέσω επίσημης επιστολής του προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής

ΤτE: Ενημέρωση για τη City Insurance

Η ΤτΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. αναφέρει: “Η εποπτική αρχή της Ρουμανίας Financial Supervisory Authority

K. Μερελής: Η κυβέρνηση μετατρέπει το θεσμό των επιμελητηρίων σε “πεδίο κομματικών συγκρούσεων” λίγο πριν τις εκλογές τους

Ο κ. Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Διοικούσας Επιτροπής Ε.Ε.Θ., Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος, μίλησε στον Αριστείδη Βασιλειάδη και στην εκπομπή “Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο” για τη νέα τροπολογία