Επειτα απο το άρθρο του μαύρου γάτου περι “αλαλούμ” με τις εκδόσεις πιστοποιητικών απο το solon.gov το Ε.Ε.Α βρήκε λύση!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Είναι πολύ θετικό το γεγονός οτι ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΑΘηνών κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου καθώς και ο Γενικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Γαβαλάκης αμέσως μετά το δημοσίευμα του mavrosgatos.gr και του insuranceforum.gr σχετικά με το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με την καθυστέρηση έκδοσης των πιστοποιητικών περι μή πτώχευσης (πιστοποιητικά που είναι αναγκαία για την ανανέωση των αδειών των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών) βρήκαν λύση και μάλιστα υιοθετώντας ακριβώς την πρόταση του Μαύρου Γάτου!

Δείτε εδώ το χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ

Συγκεκριμένα  τη διευκόλυνση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε όλη τη χώρα, ώστε να ανανεώνουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ξεπερνώντας με «αυτοδήλωσή τους» τον σκόπελο της χρονικής καθυστέρησης που προκαλεί η αναμονή έκδοσης των 2 απαραίτητων πιστοποιητικών «περί μη πτώχευσης» και μη ένταξης σε «στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση» πέτυχε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Αυτό προέκυψε μετά από συνάντηση στις 13 Ιανουαρίου, του προέδρου του Ε.Ε.Α. κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και του Γενικού Γραμματέα και προέδρου της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκη με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα, ο οποίος και ανταποκρίθηκε άμεσα, καθώς ενημερώθηκε ότι περίπου 5 χιλιάδες επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα απευθύνονται στα Πρωτοδικεία για την έκδοση αυτών των πιστοποιητικών.

Στον υπουργό, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου, τεκμηριώθηκε από τους εκπροσώπους της διοίκησης του Ε.Ε.Α. η αναγκαία παρέμβασή του, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην ανανέωση της άδειάς τους και να αποφύγουν τυχόν απρόοπτα εξαιτίας της χρονοκαθυστέρησης, λόγω φόρτου εργασίας των Πρωτοδικείων να εκδώσουν : 1. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης, ή περί πτωχευτικής αποκατάστασης και 2. Πιστοποιητικό ότι, ο αιτών δεν έχει υποβληθεί σε στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση)

Προτάθηκε ως λύση και έγινε αποδεκτή να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί στο πλαίσιο ανανέωσης της άδειάς του να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση -αυτοδήλωση- για την ύπαρξη των δύο πιστοποιητικών και ακολούθως το Επιμελητήριο να ελέγχει μαζικά, την αντικειμενικότητα των δηλώσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να καταρτιστεί και να εγκριθεί η σχετική ρύθμιση την οποία και αποδέχθηκε ο υπουργός κ. Κ. Τσιάρας σε εφαρμογή της κυβερνητικής προσπάθειας για αποφυγή, παραμερισμό και άρση γραφειοκρατικών εμποδίων.

Να επισημανθεί ότι η αναμενόμενη ρύθμιση δε δεσμεύει τους ενδιαφερόμενους άμεσα ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να λάβουν τα πιστοποιητικά μέσω των διαδικασιών (www.solon.gov.gr) που ισχύουν σήμερα, τα οποία και θα καταθέσουν στα Επιμελητήρια, ώστε να μη καθυστερήσουν την ανανέωση της άδειάς τους.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν